2014/12/28

Fitomed, nawilżający ziołowy tonik do cery suchej


Witam po-świątecznie, ale jeszcze przed Sylwestrem. Wypadało by przełamać lenistwo i napisać zaległą recenzję ciekawego produktu od

Fitomed Sp. z o.o.

    Tonik ziołowy nawilżający, do cery suchej i wrażliwej (Lukrecja gładka).

    2014/12/23

    Wesołych Świąt

    Kochani, z racji że na czas około-świąteczny postanowiłam nieco wyłączyć się z blogowania już dziś składam Wam najserdeczniejsze życzenia:
    Zdrowych , Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
    Upływających w rodzinnej atmosferze i
    Przy krajobrazie  z białego  puchu za oknem. 
    Spełnienia najskrytszych marzeń
    i samych trafionych prezentów pod Choinką.
    Niech atmosfera świąteczna pozostanie z Wami jak najdłużej.

    2014/12/19

    Logona szampon piwno-miodowy

    Mój pierwszy Szampon Logony i od razu sukces! Te  Szampony naturalne chodziły za mną od dawna i stało się - kupiłam. Jestem zadowolona. Włosy jakieś  inne, skóra głowy szczęśliwa. Czego chcieć więcej:  Logona Szampon piwno-miodowy 


    Na logona.pl można o nim poczytać:

    2014/12/16

    Pielęgnacja zimowa - kremy do twarzy


    Co prawda pogoda za oknem raczej nie wygląda na zimową, ale post o kremach zimowych przygotowuję już od jakiegoś czasu, pora chyba na jego publikację. Właściwie pogoda jest teraz taka, że trzeba mieć w domu kilka kremów, bo nigdy nie wiadomo jaki nam się przyda. Post  będzie o kremach zimowych, na zimę - ale tych do codziennego stosowania. Jak na razie nie porywam się na tą grupę kremów  zimowych  - na narty, w góry,  bo zwyczajnie się nie wybieram na ferie nigdzie w góry,  codzienne stosowanie takich kremów jak dla mnie mija się z celem. 


    2014/12/12

    6 ulubionych lakierów na Święta

    Hej, dziś przychodzę z propozycją manicure na święta. Jeśli jeszcze nie macie w swoich zbiorach takich kolorów, myślę, że warto przyjrzeć się im z bliska. Kolorki w sam raz na Boże Narodzenie, będą idealnym dopełnieniem świątecznego look. 

    2014/12/10

    Podaruj młodość pod choinkę

     Dziś kolejny post z tych przed-świątecznych, chyba nie mam ochoty teraz pisać suchych recenzji, ponieważ nastrój już mam taki na święta.  Oczekuje na same dobre rzeczy i mam nadzieję, że ten czas przyniesie dużo radości.
    A Czas przed świąteczny wymusza także  pewnego rodzaju pogoń. Zwłaszcza, gdy jest się gospodynią domową, o tak,  prowadzenie domu to nie łatwa sprawa. Czeka jeszcze tyle spraw, trzeba się rozejrzeć  za prezentami, zakupami. Zrobić porządki.  I jakby się nie starał, czasu nie zatrzyma. Godziny uciekają przez palce i coraz bardziej widzę, że tyle jeszcze  do zrobienia...

    A gdzie czas dla siebie? Zmęczenie codziennością widać najpierw  na twarzy, bo twarz jest naszym wizerunkiem, o twarz trzeba dbać zawsze, nic nas z tego obowiązku nie zwolni. Dobre nastawienie to już część sukcesu.
     Przy okazji, gdy komuś brak pomysłu na  prezent, to być może zainteresuje go ta recenzja, jak i sama oferta sklepu cofamyczas.com.  Znajdziemy tam kosmetyki wyjątkowe, bo nie spotykane na drogeryjnych półkach:
    - kolagen  aktywny
    - perły, kapsułki
    - olejek na zmarszczki
    - algi
    - serum hialuronowe
    - balsam do ciała z Feromonami

    2014/12/09

    Świąteczny Piernik

    Przygotowania do świat nabierają większego tempa. Dziś po raz drugi wypróbowałam przepis na Piernik, trochę zmodyfikowałam poprzedni przepis, ale nadal jestem zadowolona. Ciasto wychodzi wilgotne, mięciutkie i rozpływa się w ustach.

    Zapraszam na świątecznego piernika



    Składniki:

    2014/12/07

    Listopad bez sls, wnioski

    Listopad był dla mnie miesiącem przełomu kosmetycznego. Postanowiłam zrezygnować z Sls i Sles w kosmetykach. Powody mojej decyzji dość szeroko opisałam w tym miejscu.  Mija prawie miesiąc od kiedy nie umyłam włosów a także ciała, twarzy niczym, co zawierałoby te składniki, efekty są nieoczekiwane i zadziwiające.  Taka pielęgnacja pozostanie ze mną na dłużej. 

    zdjęcie szamponu przypadkowe, akurat taki miałam w łazience i nie twierdzę, że  Wam akurat zaszkodzi


    Pielęgnacja włosów bez sls:

    2014/12/04

    Propozycje prezentów pod choinkę: dla mamy, siostry, przyjaciółki i dzieciaków


    Postanowiłam i ja przyłączyć się do ogólnie panującego nurtu przedświątecznego i dziś wrzucam na blogu pierwszą część moich propozycji prezentów pod choinkę. W tym roku widzę w sklepach internetowych mnóstwo  propozycji na wyjątkowe prezenty. Jest naprawdę w czym wybierać. Jak się można domyślić są to prezenty kosmetyczne, wszak to temat przewodni bloga. Pod każdym foto link do sklepu. Może coś Wam się spodoba? 


    Choinka
    http://www.choinki.com/pl/choinka-symbol-swiat-bozego-narodzenia.html

    2014/12/03

    Jelid chusteczka zmywająca lakier z paznokci

    Jelid chusteczki zmywające lakier obiegły całą blogosferę i  chyba nie ma już blogerki, która by ich nie testowała. Zanim zdecydowałam się  je przetestować, czytałam rożne opinie i byłam sceptycznie nastawiona do tej formy zmywacza do lakieru. 


    Jak się okazało bezpodstawnie, bo chusteczki spełniły swoje zadanie.
    Ale od początku. Jak wyglądają chusteczki Jelid? W opakowaniu jest 50 sztuk.

    2014/12/02

    denko, wyrzutki i próbki listopadowe

     Aby dobrze zamknąć miniony już i  szary  listopad, wypada podzielić się zużyciami miesiąca. Tradycyjnie już, jak co miesiąc zapraszam na mój projekt denko.



    Zapraszam na krótkie, acz treściwe podsumowanie tego, co udało mi się zużyć, a także na wyrzutki z kolorówki  oraz  próbki, których w tym miesiącu było sporo: 

    2014/12/01

    Pomadki P2, dlaczego ich nie lubię ?

    Nie wiem dlaczego, ale wszystko co u nas nie dostępne a z Dm robi wielką furorę? Właśnie dlatego kosmetyki te w Polsce sprzedają się tak dobrze, bo nic nie zachęca lepiej, jak brak dostępu do czegoś. Wtedy dany towar wydaje się nam jeszcze bardziej wartościowy? Luksusowy ? Nie mam racji?
    Tak było w przypadku tych pomadek. Zapragnęłam ich  tak bardzo, że poprosiłam siostrę o zakup:

    P2 Secret Gloss Lipstick nr 050 Secret Kiss
    P2 Pure Color Lipstick nr 090 Red Square

    Przedstawione pomadki prezentują się następująco:


    2014/11/28

    Zakupy kosmetyczne październik listopad

    Październik był dla mnie miesiącem  restartu kosmetycznego.  Przyjrzałam się bliżej moim wyborom w sklepie a także czego naprawdę mi potrzeba. Dzięki temu listopadowe zakupy poczynione w pełni świadomie, z  nowości  jestem więc (prawie) zadowolona.  A oto co mi przybyło:


    2014/11/25

    Nawilżanie skóry głowy ... olejami

    Temat wypłyną sam z siebie kiedy to ostatnio męczyłam się z przesuszeniem skóry głowy i włosów po odstawieniu szamponów z Sls. Zauważyłam, że stosując te szampony moje włosy są coraz w gorszym stanie. Nie mogę odmówić im skuteczności w oczyszczaniu , zwłaszcza tym dwóm:
    Radical Med oraz Natur Vital .  Jednak im dłużej stosowałam taką pielęgnację, tym bardziej widziałam coraz więcej skutków ubocznych. 
    Doszłam do wniosku, że tworzy się błędne koło, w końcu skóra głowy była tak wysuszona, że powiedziałam dość!  Pora zmienić szampon i zabrać się za nawilżanie. Po 2 tygodniach  stosowania oleju na skórę głowy zauważam efekty:   skóra nie jest sucha, nie przetłuszcza się, znikają objawy łupieżu, szok ! A wystarczyło ją nawilżyć zamiast męczyć mocnymi szamponami!


    2014/11/24

    drogi Mikołaju

    Przez blogi (i nie tylko) przechodzi fala  marzeń do spełnienia. Wszyscy piszą listy do Św. Mikołaja.  Koniec roku , święta to  okazja na spełnienie niektórych marzeń . I ja się dziś przyłączam z moją listą, może nie wszystko muszę mieć od razu,  nie powiem cieszyła bym się bardzo, gdyby święty mnie obdarował tak hojnie.

    List do mikolaja


    2014/11/23

    Mydło Błotno-solne CosmoSPA

    Ostatnio zauważam wielki powrót naturalnych mydeł. Minęły  już czasy tanich kostek za 1 zł, gdzie pyszniły się składniki chemiczne a mydła te nadawały się tylko jako zapach do szafy, choć wiele osób je stosowało z przekonaniem. Później szum zrobiły żele myjące, gdzie oczywiście sls występował z masą perfum i rzekomych składników łagodzących.  Te niestety nadal  nie tracą na popularności:  bo sls ma dobre właściwości myjące a przecież o to chodzi, bo  kompozycje zapachowe i kolorowe butelki przyciągają klientki jak pszczoły do miodu. 
    Pisałam  już, że rezygnuje z sls w szamponach , tak też jest  i  z pozostałą pielęgnacją, staram się wykluczyć to co złe, aby później nie żałować. Po tym wstępie zapraszam na recenzje ciekawego mydełka: CosmoSPA Mydło błotno-solne z minerałami z Morza Martwego

    2014/11/21

    BingoSpa Arganowa kuracja do włosów

    Nigdy nie miałam żadnego produktu z BingoSpa, ale czytałam w sieci wiele pozytywnych  opinii o nich. 
    Wydaje mi się, że  wiele blogerek już je miało. Postanowiłam sprawdzić  i ja,  zgłosiłam się do testów w ramach akcji  organizowanej przez  Funpage BingoSpa. Wybrałam m.in.:
    BingoSPA Arganowa Kuracja do włosów




    2014/11/19

    Sylveco żele myjące do ciała

    Hej, dziś przyszła pora, aby pokazać na blogu  moje dwa  ukochane żele pod prysznic i do kąpieli: 
    Sylveco Delikatny żel do ciała 
    Sylveco Kremowy żel do ciała

     Żel w wersji mięta zużyłam  2 opakowania a ostatnio udało mi się kupić w promocji (2 w cenie 1  żel + krem)  wersje  z rutą o zapachu werbeny egzotycznej.   Obie wersje polecam a po szczegóły zapraszam dalej. 


    2014/11/11

    Stylizacja paznokci - kiedyś i dziś

    Witam, dziś mam dla Was małe porównanie w temacie paznokcie. Miałam tą przyjemność zajmować się tym parę lat wstecz, więc tym bardziej widzę jak wszystko poszło do przodu. Dziś metody dbania o paznokcie stały się znacznie łatwiejsze,  co skutkuje tym, że wiele osób dba o to  w zaciszu domowym. Nie ma jednak nic przyjemniejszego niż wizyta u kosmetyczki, nieprawdaż ? Byle aby po wszystkim wyjść stamtąd zadowolonym. 



    2014/11/09

    pasty do zębów bez fluoru cz. 2: Biorepair, Argital

     Dziś druga część mojego wpisu o pastach bez fluoru. Dlaczego zrezygnowałam z  past drogeryjnych  ? Wszystko opisała już wcześniej na blogu, Tutaj,  jak widać nadal zdania nie zmieniam i konsekwentnie stosuje taka pielęgnację zębów. Od tego czasu nie zauważyłam pogorszenia stanu uzębienia.

       Od 4 miesięcy stosuje na zmianę te 2 pasty:
    Biorepair Night pasta odbudowująca szkliwo, na noc.
    Argital Pasta ściągająca na bazie olejku z szałwii. 

    Produkty te dobrze wpisują się w moją ideologię oraz zaradziły pewnym problemom, z jakimi musiałam się zmagać jeszcze  nie tak dawno.

    2014/11/08

    Kosmetyczni Ulubieńcy października

    8 listopad  a ja wstawiam dopiero ulubieńców października. Znowu mi parę dni uciekło nie wiadomo gdzie . Wyjątkowo to zaskakujący ulubieńcy, kosmetyki, które na początku wcale mi się nie spodobały lub po prostu były poprawne, z biegiem czasu pokochałam ich działanie:


    2014/11/06

    Tabletki z kolagenem z ryb morskich Pure Collagen


    Jakiś czas temu dostałam od urodaizdrowie.pl  propozycje  przetestowania kolagenu z ryb Pure Collagen Noblemedica.  
    Suplement ten interesował mnie od jakiegoś czasu, nie tyle ze względów urody co i zdrowia. 

    2014/11/04

    Alverde Peeling do twarzy z morelą i nagietkiem, konkretny zdzierak - dlaczego jestem na nie ?

    Dziś przy popołudniowej kawce zasiadłam do recenzji produktu, który początkowo wzbudził mój zachwyt , jednak z każdym następnym użyciem uczucie to słabło. Niestety tak to czasem bywa, że właściwości danego kosmetyku możemy poznać dopiero po konkretnym przetestowaniu. Szkoda że w tym wypadku nie będzie zachwytów, bo z  Alverde wiązałam spore nadzieje. Nie drogie, dobre składowo, czego chcieć więcej:  Alverde Peeling Aprikose Calendula.


    2014/11/03

    Październik bez zakupów kosmetycznych ? Wnioski

    poradnikbezradnik.blogspot.com

    Dziś pora na podsumowanie akcji oszczędzania, w jakiej brałam udział za przyczyną Kapryska.
    Kilka moich  przemyśleń odnośnie zakupoholizmu było już na blogu - tutaj. Nadal twierdzę, że my blogerki jesteśmy  wyjątkowo mocno  narażone na tę  przypadłość. Jak sobie z tym radzę ?

    2014/11/02

    Sylveco po raz kolejny ...

      Sylveco tu , Sylveco tam, marka robi zawrotną karierę, i dobrze bo ruszyło w przemyśle  naszych rodzimych naturalnych kosmetyków. Z zaangażowaniem i przyjemnością kupuje, testuje kolejne pozycje producenta. Dziś na podeście Lekki Krem Brzozowy. Miałam już okazję testować inne kremy Sylveco i zdecydowanie ten najbardziej mi  pasował. Niestety nie mogę o nim stwierdzić, że jest bez wad. Myślę, że jak każdy kosmetyk znajdzie swoją grupę docelową klientek, dla których będzie nie oceniony, u mnie niestety wykazał braki na pewnych polach. Ale o tym dalej...


    2014/11/01

    foto mix

    Kolejny miesiąc za nami. Październik  w tym roku był wyjątkowy: ciepły, słoneczny.  A dziś już listopad, w związku z tym  mam dla Was krótkie podsumowanie wprost z obiektywu telefonu. 

    Chomiki dobrze się miewają - 

    2014/10/31

    tej słodyczy nigdy za wiele... dlaczego warto jeść miód ?


     Dzisiejszy post przyszedł mi do głowy zupełnie spontanicznie i takie lubię najbardziej.  To czego szczerze nie znoszę w blogowaniu to wpisy wymuszone zobowiązaniami. Taki urok blogowania.

    Przechodząc do meritum tematu, pojechałam dziś po miód - 10 km na rowerze, świeże powietrze rozjaśnia umysł więc postanowiłam Wam napisać o korzyściach jakie daje  mi spożywanie miodu. Od razu uprzedzam, jest to na moim własnym doświadczeniu. O dobroczynnych właściwościach miodu możecie poczytać na wielu stronach w internecie, ja piszę od swojej strony, nie od naukowej. Mogę się mylić, więc możecie mnie poprawić w komentarzu.

    2014/10/30

    Październikowe denko


    Ostatni tydzień był dla mnie wyjątkowo ciężki, chyba jestem zależna od pogody i nie mogłabym żyć w mrocznym świecie mgieł. Zdrowie od razu mi przestaje służyć, gdy nie ma słoneczka.  Niestety kręgosłup nie pozwalał mi zasiąść do pisania. Dziś jednak już lepiej i mam chwilę, aby zrobić porządek z pustymi opakowaniami. Wszak porządek musi być. Zbieranie pustych butelek nadal mnie denerwuje, ale trzymam się planu  i robię projekt denko konsekwentnie co miesiąc. 

    2014/10/29

    Eveline Odnowa Komórkowa 40+: Krem na dzień, Krem na noc, Krem pod oczy.

    Ponad 3 tygodnie mija, od  kiedy otrzymałam  dzięki portalowi urodaizdrowie.pl serię kosmetyków  Eveline Odnowa Komórkowa 40 +. Produkty nie  adresowane do mojej grupy wiekowej, ale na szczęście szybko znalazły chętną do testowania (moją siostrę),  a więc recenzja tej serii będzie (wyjątkowo) gościnna.  
    A jak nam wyszła ta wspólna recenzja -  zobaczcie same, jak z kosmetyków była zadowolona Małgorzata.


    Seria Eveline Odnowa Komórkowa 40+ przeznaczona jest dla osób po 40-tym roku życia. 
    Zawiera innowacyjne systemy, aktywatory młodości, m.in. :
    Gardenia Stems GX - biologicznie czynne roślinne komórki macierzyste, wspomagające  i odmładzające  komórki w skórze.
    BioHyaluron Complex - kwas hialuronowy, substancję znaną z właściwości głęboko nawilżających i zatrzymujących wodę w komórkach oraz wypełniającą nawet głębsze zmarszczki.
    Złoto 24-karatowe, które skutecznie wygładza oraz napina skórę. 
    Ceramide A2  i inne czynne substancje pozwalające na regeneracje skóry. 
    W skład serii wchodzą: krem pod oczy, krem na dzień i na noc .


    2014/10/25

    dni coraz chłodniejsze... a może OCM ?


     Od paru dni wprowadzam zmiany w pielęgnacji twarzy, które zapoczątkowała zmiana pogody. Niestety dni coraz chłodniejsze, moja cera przechodzi szybką transformację z tłustej w mieszaną,  odwodnioną, naczyńkową. Po przyjściu z zewnątrz robi się czerwona, piecze, szczypie. Źle reaguje  po myciu wodą z żelem, mydłem.   

    2014/10/23

    Argital Antytrądzikowy krem z łopianem

     Dziś obiecana przy zapowiedziach recenzja Kremu Argital. Bardzo lubię sięgać po kosmetyki ekologiczne. Krem Argital kupiłam przy okazji zamawiania Peelingu, o którym pisałam już tutaj.

    Argital to marka włoska założona w 1976 roku. Ideą firmy jest produkcja kosmetyków  na bazie zielonej glinki , wzbogaconych o naturalne i czyste ekologicznie kosmetyki. (klik)

    Produkty Argital posiadają aż 5 certyfikatów
    BDIH – znak informujący konsumenta, że do produkcji kosmetyków zostały użyte tylko surowce naturalne.
    DEMETER - uznany międzynarodowo certyfikat jakości ziół i ogólnie wszystkich produktów rolnych, uzyskanych przy użyciu metody biodynamicznej stworzonej przez Rudolfa Steinera.
    AIAB - stowarzyszenie kulturalne promujące nowy zrównoważony styl życia przyjazny dla środowiska.
    ICEA - Instytut Certyfikacji Etyki i Ochrony Środowiska.
    LAV – jest znakiem towarowym stowarzyszenia obrony życia i praw zwierząt.


    2014/10/22

    Jesień, złoto i khaki z kamaleonem Allepaznokcie

     Hej, lubicie jesienne klimaty na paznokciach? Taki  jesienny lakier (nie w szarości, nie w brązie)  w radosnym zielono-złotym kolorze  ma Allepaznokcie, z serii Flip Flop,  z efektem kameleon, nr 04.  Dziś właśnie prezentacja tego lakieru, który świetnie odwzorował pogodę październikową z tego roku, słoneczną, złotą i żywą w barwach .

    2014/10/21

    Obecnie testujemy? zapowiedź recenzji

    Hej. dziś post z serii zapowiedzi.  Ostatnio nazbierało  mi się zaległości i dlatego, aby się zmobilizować, pokaże czego można spodziewać się na blogu w najbliższym czasie:

    Z racji jesiennych smutków, umilacze kąpielowi (nie tylko prysznic) obowiązkowo, wszystkie ożywczo -  pachnące.  Przygotowuje recenzję 3 żeli pod prysznic: Alverde, Sylveco(bez zdjęcia) i Balea 

    2014/10/19

    olej kokosowy rafinowany vs nierafinowany, jaki wybrać ?

    Olej kokosowy z pewnością jest jednym z najbardziej ostatnio popularnych olejów. Wykorzystywany zarówno w kuchni, jak i  do pielęgnacji urody. Przy nawale produktów można się łatwo zgubić, jaki olej wybrać? jaki jest najlepszy w kuchni a jaki na włosy? Rafinowany czy Nierafinowany. Dziś moim okiem, kilka spostrzeżeń i jaki olej polecam do czego.


    2014/10/17

    Trądzik? zanim wydasz majątek na kosmetyki zastanów się co jesz?

    Kolejny temat z serii dieta-zdrowie. O wpływie diety na zdrowie wie chyba każdy, tyle że  nie każdy się tym przejmuje. Obecnie mamy takie czasy, że wszystko jest na wyciągniecie ręki. W sklepie spożywczym można kupić wszystko: od śniadania - po kolację.
    Dziś napiszę  z perspektywy  kosmetycznej, ponieważ siedzę  w świecie blogów od 2011 roku. Ukończyłam szkołę kosmetyczną kilka lat wstecz, mieliśmy tam przedmiot dietetyka, z którego pamiętam tylko tyle, że drożdżówki to zło. Najwięcej uświadomił mi  ostatni rok, dużo czytałam i czytam o wpływie diety na zdrowie.  To czego  się dowiedziałam sprowadza się chyba do jednego zdania: przetworzone jedzenie to śmietnik , z którego większość czerpie pełnymi garściami myśląc, że korzysta z życia.  Wystarczy stanąć w kolejce byle jakiego supermarketu spożywczego, aby się przekonać co ludzie  jedzą. 
    Biorąc temat od strony problemu jakim jest trądzik, dziś w sklepach mamy chyba wszystko, czego potrzeba do wyhodowania tego paskudztwa. Jak to się ma do stosowanych przez nas kosmetyków ?

    2014/10/16

    jesienne umilacze kąpieli: Sól z morza martwego CosmoSPA

    Obiecałam  na instagramie, że napiszę o moich umilaczach kąpieli. Myslę, że temat jest bardzo aktulany, gdyż jesień w pełni, wiele osób rezygnuje z szybkiego prysznica, na rzecz długiego wylegiwania się w wannie. Długie wieczory temu sprzyjają, a także skłonność do melancholii.
    Długie kąpiele dla mnie zawsze były  romantyczne, magiczne i przynoszą memu ciału relaks  a duszy  ukojenie. Mam czas tylko dla siebie. Po takiej kąpieli miło wskoczyć do łóżka i zaczytać się w jakąś wciągającą  lekturę.
    Nie doceniałam wcześniej soli kąpielowych, zachwycona raczej płynami z mnóstwem piany. Jednak ciągnie mnie do tych naturalnych kosmetyków, więc  do moich wieczornych rytuałów wybrałam :

    Dead Sea Salt CosmoSPA  SÓL Z MORZA MARTWEGO
    NATURALNA-NIEOCZYSZCZONA  Bogata w minerały i mikroelementy

    2014/10/14

    Szampon i odżywka Alverde aloes i hibiskus

    Hej , dziś mam dla Was recenzję Szamponu i Odżywki Alverde, Aloes i Hibiskus do włosów suchych, zniszczonych i  farbowanych . Produkty mają bardzo dobre składy, jednak  nie zachwyciło mnie jakoś bardzo ich działanie.

     Pochodzą z niemieckiego Dm, jednak u nas też można je nabyć bez kłopotu w wielu drogeriach internetowych. Koszt w granicach 9 - 10 zł za sztukę plus koszty wysyłki, nie wydaje się to wiele z uwagi na bardzo dobre składy tych produktów. 

    2014/10/12

    Aktualna Pielęgnacja włosów



    Jest to ostatni wpis o tych kosmetykach, gdyż wszystkie akurat wykańczam i raczej do nich na razie nie wrócę.  Pozwolę więc sobie na małe podsumowanie tej  pielęgnacji.
    Moje włosy i skóra przyzwyczają się do kosmetyków. Wyjątkiem chyba są oleje,  produkty naturalne mają na mnie większy wpływ?


    2014/10/11

    dietetyczna szarlotka z kruszonką

    Hej, dziś z racji soboty narobię Wam smaku na ciasto. Jeśli chcecie zdrowo żyć, schudnąć, nie znaczy, że macie sobie odmawiać pysznego jedzenia. 
    Zapraszam na przepis, wykonanie krok po kroku: szarlotka z kruszonką
    Jak najbardziej dietetyczna. 

    2014/10/10

    Czy można schudnąć na diecie bez glutenu i bez nabiału ?

    Nie lubię przerw w blogowaniu. Tego, że nie dotrzymuje swoich postanowień oraz gdy nie trzymam się swojej diety. Dziś właśnie o diecie, bo jakiś czas temu obiecałam sobie pisać (od czasu do czasu) na blogu o tym, o zdrowiu i ogólnym mym podejściu do tematu. Wiem, że moje podejście kształtuje internet, to  nawet powiedziała mi jedna osoba. Ale może lepsze takie podejście niż to z tv, gdzie bombardują nas reklamy środków na grypę, przeciwbólowych,  przeplatane obrazami sielskiej atmosfery rodzinnej, gdzie wszyscy uśmiechnięci, zdrowi i szczupli wcinają batony, ciasteczka. W ogóle  dlaczego batony, wafelki itp.  reklamują szczupłe modelki a nie zwykłe kobiety? Nigdy Was to nie zastanawiało? Albo dlaczego nie reklamuje się zdrowych jabłek i śliwek? Bo jest to  nie opłacalne. w tym świecie rządzi przemysł i jedzenie przemysłowe, bo z tego jest zysk.



    2014/10/08

    Bell Royal Matt nr 2, nie lubiana pomadka w ulubionym kolorze




    Hej, dziś napiszę Wam o jednej z moich pomadek, których mam bardzo mało a to dlatego, że w tej kwestii jestem bardzo wymagająca. Zwracam uwagę zwłaszcza na składy, na działania pielęgnacyjne kolorówki, kolor niestety często jest tym, co mnie kusi do zakupu, a później nie zawsze jest tak kolorowo.
    Tytuł mówi chyba wszystko. Jeżeli ciekawią Was powody dlaczego tak, a nie inaczej zatytułowałam posta, zapraszam .