2016/12/26

Ulubieńcy grudnia


Dziś krótko i na temat o ulubieńcach miesiąca. W grudniu bez wahania udało mi się wskazać ulubione kosmetyki. Dwa z nich miały już recenzje na blogu, a dwa to ostatnie zakupy z grudnia:

2016/12/23

Życzenia świąteczne


Kochani, kolejny raz miło mi złożyć Wam Serdeczne życzenia z okazji świąt Bożego narodzenia.
Zapewne wiele z Was żyję już świąteczną krzątaniną, ale jak tu zajrzycie, czekają na Was ciepłe słowa. Serdeczne pozdrowienia i życzenia, Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt. Oby wszystkie potrawy smakowały, żołądki zbytnio się nie obciążyły. Prezenty niech będą wszystkie trafione. Gwiazdka wigilijna rozświetla drogę. Niech dni minął radośnie i atmosfera świąteczna przedłuży się aż do Nowego Roku.

2016/12/22

Nowości grudniowe


 Dawno nie było wpisu zakupowego. Większość rzeczy nowych wrzucam zawsze na Instagram. Czasu było mało, to i zakupy nie duże, więc nie wrzucałam na blog.   Jest więcej czasu na pielęgnację, stąd i nowości. Zrobiłam zakupy w dniu darmowej dostawy. Pewne firmy postanowiły mi też sprawić przyjemność,  obdarowując mnie.

2016/12/20

Włosy w listopadzie


Mam poślizg, jeśli chodzi o aktualne posty z włosami. Druga połowa grudnia, a u mnie jeszcze nie było aktualizacji z listopada. Pomijam już październik, bo nawet nie mam zdjęcia nadającego się do publikacji. Trochę się zmieniło od ostatniego Wpisu we wrześniu.

2016/12/19

Blogmas: Czego nie robić podczas świąt ?


Pora na chwilową odskocznię od recenzji i tematów kosmetycznych. Wszak nadchodzące święta nastrajają do innych tematów niż tylko te kosmetyczne. Istnieje kilka nie pisanych zasad, o których często zapominamy.

2016/12/16

Szampon Verdesativa - hit ostatniego miesiąca


Szampon przeciwłupieżowy do włosów Konopia i Brzoza Verdesativa zdobył moje uznanie praktycznie od pierwszego użycia. Stosuje go od trzech tygodni i przyszła pora na moją opinie:

Blogmas: Ostatni dzwonek na świąteczne prezenty

Ostatni dzwonek na zamówienie prezentów kosmetycznych pod choinkę. Co niektóre sklepy internetowe zalecały robienie zamówień do 12 grudnia, także może już być za późno na zakupy przez internet. Możecie jednak poszukać zestawów w drogerii lub sklepie zielarskim.
Proponuję oczywiście kosmetyki naturalne, bo sama takie lubię. Poniżej, co wpadło mi w oko, a może i Wam się spodoba:

2016/12/10

Pielęgnacja zimowa ust


O pielęgnacji twarzy nie pisałam już jakiś czas. Nie długo zrobię aktualizację. Zazwyczaj w tym wpisie pokazuje także produkty do ust. Dziś wyjątkowo osobny wpis o ulubionych kosmetykach do ust. Takich, które już przewijały się na blogu wcześniej, o których warto wspomnieć ponownie. Jest też jedna nowość, odkrycie ostatnich miesięcy. Zapraszam:

100club.pl: Kosmetyki dla dzieci w pielęgnacji dorosłych


Niedawno nawiązałam współpracę z portalem 100club.pl. Jest to miejsce, które łączy ludzi interesujących się zdrowych stylem życia. Znajdziemy tam wiele ciekawych artykułów, portal na razie się rozwija.  Przypadła mi zaszczytna rola ekspertki. Nieśmiało przyjęłam tą propozycję, choć nie wiem jak sobie będę radzić? Jednak taka odskocznia jest mi potrzebna. Może bardziej mnie zmotywuje to powrotu do formy. Będę się starała pisać tam regularnie, tym bardziej, że mam już parę ciekawych tematów.

2016/12/07

Skuteczny sposób na ciemieniuchę


Dziś będzie wpis dla Was - kochane mamy obecne, lub przyszłe. Trochę więcej tych wpisów na blogu ostatnio. Musicie zrozumieć, że lubię pisać o tym, co mnie dotyczy i dzielić się doświadczeniami. Tylko takie pisanie ma dla mnie sens. 

2016/12/05

Foto listopad


Listopad był dla mnie ciężkim miesiącem, stąd też zdjęć nie wiele. Kolki dały się nam we znaki, na szczęście już minęły. Zupełnie inaczej można spojrzeć na wiele spraw, kiedy dziecko jest radosne. Także myślę, że w grudniu łatwiej już będzie mi się pisało i regularność będzie lepsza. Tymczasem zapraszam na krótki przegląd foto listopad:

2016/11/29

Jak przygotować skórę dziecka do zimy: Weleda Balsam z nagietkiem


Pogoda za oknem coraz bardziej przypomina zimę, niż jesień. Mroźny wiatr hula po drzewach, z nieba lecą płatki białego śniegu. Pora więc zabezpieczyć skórę dziecka przed chłodem.

2016/11/21

GC Tooth Mousse - płynne szkliwo bez fluoru


Dbanie o zdrowy uśmiech jest priorytetem jeśli chodzi o pielęgnację. Białe zęby to nie tylko kwestia estetyki, dobrego samopoczucia, ale i gwarancja zdrowia. Kłopoty ze szkliwem i ubytki wystąpiły u mnie po ciąży.

2016/11/19

Chwyt na naturę czyli Oriflame


Z kosmetykami Oriflame miałam do czynienia dawno, dostałam jakieś produkty w akcji testerskiej. Były to kosmetyki do makijażu, więc nie przejmowałam się wtedy ich składem.  Ostatnio moja znajoma robiła zamówienie u konsultantki, więc miałam okazję widzieć parę produktów.

2016/11/16

To naprawdę działa: Fitomed Odżywczy Krem pod oczy Aksamitka wyniosła


Kosmetyki Fitomed po raz kolejny zdobywają moją sympatię. W ostatnim miesiącu z przyjemnością stosuje krem pod oczy tej marki - kosmetyk według mnie niezbędny, i to niezależnie od wieku.

2016/11/11

Odżywcza regeneracja cery z Dr Hauschka : Kremowa Maseczka Nawilżająca


Moja Skóra jest zmęczona po lecie, wysuszona przez ekspozycje na promieniowanie słoneczne. Źle reaguje na gwałtowne zmiany temperatury, robi się szorstka i ściągnięta. Szukam ratunku w dobrych, naturalnych kosmetykach.

2016/11/08

Jak działa filtr prysznicowy Fitaqua?


Filtr prysznicowy mogłam poznać dzięki uprzejmości Pani Marysi z fitaqua.pl. Przyznam, że nigdy by mi do głowy nie przyszło, aby takiego filtra poszukać. Znałam dotychczas filtry dzbankowe do wody pitnej. Nie wiedziałam, że można sobie ułatwić pielęgnację stosując tylko lepszej jakości wodę. Jakie były efekty po miesiącu stosowania filtra prysznicowego?

2016/11/06

Sezon na czerwony nos, a gdzie tam ...


I wcale nie chodzi o czerwony nos św. Mikołaja, a skłonność do czerwonej twarzy (w tym nosa) jesienią i zimą. Warunki pogodowe nie sprzyjają cerom suchym i wrażliwym. Mamy ratunek w kosmetykach. Fitomed ostatnio wypuściło fajne Serum nawilżające, z wartościowym składem, które mam okazję testować i mogę Wam polecić.

2016/10/30

Jaki kupić laktator/odciągacz pokarmu ?


Dziś niekosmetycznie. Wybór  laktatora mam już za sobą, ale wiem, że wiele przyszłych mam zadręcza się tym pytaniem: Jaki wybrać laktator?
 W szkole rodzenia wcale nie pomogli. Panie położne radziły kupić najtańszy odciągacz, co niestety zrobiłam i był to błąd. Tani odciągacz kupiony na allegro za 25 zł okazał się dobry tylko dla sado-maso. Nie dało się go używać.

2016/10/25

L'Angelica Płyn do higieny jamy ustnej



Pośpiech w zakupach jest złym doradcą, przekonałam się o tym kupując ten Płyn. Wpadł do koszyka zakupowego na allegro, przy okazji kupna Pasty Biorepair. Niestety nie sprawdziłam sobie w internecie składu, a na aukcji go nie było. Nie mogę Wam polecić tego płynu, ale mogę przestrzec przed jego kupnem.

2016/10/24

Vianek seria Normalizująca: Szampon i Tonik-wcierka do skóry głowy


Seria Normalizująca Vianek wpadła mi w oko i wiedziałam, że po toniku do twarzy sięgnę po następne produkty. Jako że skupiam się bardziej na pielęgnacji moich włosów po porodzie, Szampon i Wcierka miały pierwszeństwo w koszyku zakupowym drogerii Laboo.

2016/10/18

Nowości w pielęgnacji twarzy



Niedawno pisałam o mojej obecnej pielęgnacji twarzy - Tutaj. Jednak stan mojej cery wymagał uzupełnienia braków kosmetycznych. Szukałam przede wszystkim mleczka do zmywania twarzy, ponieważ moja cera zaczęła jeszcze bardziej się przesuszać od mycia  wodą. Do pielęgnacji włączyłam olej oraz Krem z kwasami:

2016/10/17

O'Herbal Balsam do ciała Nawilżający Aloes


Recenzji tego balsamu miało nie być. Fakt przesłania mi go do testów przez firmę wcale mnie nie zobowiązuje do testowania na sobie, pisania o nim pochwał - jak to robi wiele dziewczyn. Jednak balsam przetestowałam. Jestem kosmetyczną marudą i jak mi coś nie pasuje, to napisze szczerze.

2016/10/12

Projekt denko wrzesień



Przyszła pora na wrześniowe denko, spóźnione, ale jest. W ubiegłym miesiącu zużyłam mało kosmetyków, a dlatego, że powoli schodzę z zapasów i mało kupuję. Możecie to zauważyć, jak regularnie odwiedzacie bloga, we wrześniu nawet nie było posta zakupowego. Skupiam się teraz głównie na pielęgnacji ciała, twarzy. Tym razem w denku dwie kategorie: produkty myjące i pielęgnacja.

2016/10/10

Lakier w kolorach jesieni: Lily Lolo Temptress


Za oknem szaro, buro i ponuro. Szukam kolorów na poprawę humoru. Fantastyczne neony lata pora schować w kąt. Na paznokciach królują barwy fioletu, brązu, czerwieni. Takie kolory kojarzą mi się z jesienią. Lakier Lily Lolo w kolorze Temptress idealnie nadaje się na tą porę roku.

2016/10/06

Aktualna, jesienna pielęgnacja twarzy


Od ostatniego wpisu z pielęgnacją twarzy minęło trochę czasu. Skoro zmieniła się pora roku na jesień, trochę zmian w pielęgnacji, opiszę wam pokrótce czego obecnie używam:

2016/10/03

Szampon do włosów Biolaven + efekty na włosach


Uwielbiam kosmetyki Sylveco, więc oczywistym było sięgnięcie po Biolaven. Byłam zadowolona z Płynu micelarnego z tej marki, teraz pora na Szampon.  Ogólnie to sprawdziły się u mnie Szampony Sylveco, choć ten z Vianek dopiero robił efekty. Czy Biolaven mu dorówna?

2016/09/30

Ulubieńcy września



Kolejny miesiąc za nami. Przyszła pora na wytypowanie ulubionych kosmetyków. Ciężko było, bo ostatnio coś mało nowych kosmetyków przybywa, brak czasu na zakupy itp. Pokaże Wam jednak dwa kosmetyki, do których wracam i jeden nowy, do pielęgnacji twarzy.


2016/09/25

Włosy we wrześniu, nowe problemy z włosami


Włosowe problemy nie ominęły i mnie. Brak czasu na bardziej rozbudowaną pielęgnację odbija się negatywnie na stanie skóry głowy i włosów. Nie wiem, czy to przesilenie jesienne, czy spadek hormonów? W każdym razie trzeba coś zadziałać. Planuje kupić coś nowego do pielęgnacji, głównie to szampon i może jakąś wcierkę? Sylveco ostatnio wypuściło taką - klik. Wygląda bardzo ciekawie.

2016/09/22

Vis Plantis Krem do rąk i paznokci odmładzający


Dziś recenzja kremu do rąk z Elfa Pharm. Firma ostatnio wypuściła kilka nowych linii produktów z zawartością naturalnych składników. Odmładzający Krem do rąk Helix Hand Care ze śluzem ślimaka zapowiada się bardzo ciekawie.


2016/09/21

Pomadka Lancome Shine Lover Effortless Pink



Ostatnio nie maluję się zbyt często, ale jak każdą kobietę cieszy mnie nowość w mojej kosmetyczce. Pomadkę Lancome wygrałam w rozdaniu na cosmeticvariations.blogspot.com.  To moja pierwsza tak ekskluzywna pomadka. Powiem szczerze, że nie dałabym tyle za pomadkę, a do Sephory to nawet nie zaglądam.

2016/09/15

Pielęgnacja ciała: powrót do formy po ciąży


Stało się, 6 tygodni po porodzie minęło szybko jak z bata, trzeba się brać za powrót do formy. Jestem po wizycie u lekarza i mam oficjalne pozwolenie na ćwiczenia. Pomimo, że rodziłam przez cc, to lekarz wyraził zgodę na lekkie ćwiczenia. Lekkie, w sensie nie na siłowni i trzeba się obserwować, gdyby bolało, to przerwać ćwiczenia.

2016/09/13

Fuksja od Lily Lolo: Lakier w kolorze Carnival


Dziś będzie szybki i przyjemny wpis, taki jak lubię, z lakierem do paznokci. Bardzo mi się tęskniło do malowania paznokci, więc od kiedy mam te nowe lakiery Lily Lolo wykorzystuje każdą wolną chwilkę, aby sobie ładnie pomalować paznokcie.

2016/09/09

sierpniowy projekt denko



Sierpniowe denko trochę późno, ale lepiej późno niż wcale. Miałam już wyrzucić te puste opakowania, bo myślałam, że nie będzie czasu napisać tego posta.  Mimo wszystko piszę: 

2016/09/06

Elfa Pharm Szampon i Odżywka O'Herbal wzmacniające włosy z tatarakiem


Jakiś czas temu zapisałam się do Klubu Elfa Pharm, ale długo czekałam na moją kolejną paczkę z kosmetykami do testów.  Firma ostatnio stawia na naturalne produkty, pojawiło się wiele nowych linii, więc bardzo się ucieszyłam z tej przesyłki.  W paczce były m.in. Szampon i Odżywka z serii wzmacniającej.

2016/08/29

Ulubieńcy sierpnia


Zapraszam na ulubieńców sierpnia. Ten miesiąc był bardzo ubogi w pielęgnację i myślałam, że już nie uda się wytypować ulubionych kosmetyków. Jednak jak spojrzeć na sprawę, nawet mimo braku czasu pewne kosmetyki wyjątkowo dobrze nam służyły.

2016/08/27

Nivea Care Lekki Krem Odżywczy


Kolejny produkt z paczki - niespodzianki od Nivea: Care Lekki Krem Odżywczy.
Podkreślić trzeba, że przesłanie mi produktu przez firmę nie jest równoznaczne z tym, że opinia będzie pozytywna. Takie nie zobowiązujące współprace lubię, zastanawiałam się nawet, czy pisać tą opinie?

2016/08/22

Pianka i Lakier do włosów Nivea Color Care&Protect


Moje włosy nie są farbowane, a stylizowałam je 2 lata temu na wielką okazję. Mam kręcone, suche włosy i unikam tego typu produktów, m.in. ze względu na zawartość wysuszającego alkoholu w składzie. Pojemniki pod ciśnieniem to też nie jest dobry wybór.

2016/08/21

2016/08/18

Le Petit Marseillais Kremowy żel pod prysznic Malina i Piwonia


Do kampanii Le Petit Marseillais zgłosiłam się z czystej ciekawości. 2 lata temu brałam udział w kampanii i ciekawiło mnie czy od tej pory LPM poprawiło składy. Byłam zaskoczona, gdy kurier dostarczył mi paczkę, bowiem nie spodziewałam się, że uda mi się dostać te żele. Nie ukrywam, że będąc w drogerii zerkałam na tą firmę. Moja rodzina lubi mocne, zapachowe żele. Tak oto jako pierwszy, rzutem na taśmę i pod prysznic trafił Kremowy żel pod prysznic Malina i Piwonia. Cóż to jest za zapach!

2016/08/15

Włosy w sierpniu + pielęgnacja z Nivea


Przyszedł czas na sierpniową aktualizację długości i stanu włosów. Z pielęgnacją byłam ostatnio na bakier i pewnie jeszcze jakiś czas tak będzie. Musiałam zaniechać moje ulubione rytuały, niestety brak czasu, dziecko wypełnia każdą chwilę. 

2016/08/10

Lily Lolo Lekki Lakier do paznokci 9 to 5



Chłodny, kawowy beż - tak według mnie najlepiej można opisać ten kolor lakieru Lily Lolo. Jest on jednak dosyć ciemny i nie każdemu może pasować.  Nie jest to typowy, letni kolor, ale znajdzie swoje zwolenniczki. Myślę, że jesienią będzie się cieszył większą popularnością. Tymczasem zapraszam do prezentacji koloru.

2016/08/08

Mikkolo Balsam do ciała Nova Kosmetyki, nie tylko dla dzieci


Pierwszym kosmetykiem, po jaki sięgnęłam z nowej serii dla dzieci Mikkolo Nova Kosmetyki był Balsam do ciała. Zaczęłam go stosować w 9 miesiącu ciąży. Przez całą ciąże bacznie przyglądałam się mojej pielęgnacji, oraz temu co nakładam na skórę, która była wyjątkowo wrażliwa. Balsam Mikkolo wzbudził moje zaufanie. A jak było z efektami?

2016/08/05

MIKKOLO Delikatna pianka do mycia włosów, stworzona dla dzieci


Mikkolo Delikatna Pianka do mycia włosów jest kolejnym produktem z serii dziecięcej  Nova Kosmetyki, po jakie miałam przyjemność sięgnąć. Początkowo stosowałam dla  swoich włosach, ale myślę, że jest wprost stworzona dla delikatnych włosów dziecięcej główki. 

2016/08/02

Nivea Chusteczki micelarne do demakijażu



Dziś pod lupę biorę Chusteczki Micelarne od Nivea. Pomimo, że produkt został mi przesłany przez firmę, staram się  zachować całkowitą obiektywność. Od razu zaznaczam, że chusteczki nie mają nic wspólnego z naturą,  skład jest typowo drogeryjny.  W przypadku produktu do demakijażu można przymknąć oko, ale ja zawsze zachowuje czujność i w razie podrażnień szybko zmywam twarz wodą. Po zastosowaniu chusteczek podrażnień na szczęście nie było.