2018/07/17

Ziemia okrzemkowa, hit na potliwość?


Na temat Ziemi Okrzemkowej w internecie jest sporo artykułów. Polecana jest na różne dolegliwości. Rzekomo skuteczna do detoksykacji organizmu i w przypadku pasożytów. Ma zastosowanie na różne choroby skórne, m.in. na łuszczycę, egzemę, trądzik. Pochodzenia jest naturalnego, a takie środki ostatnio robią furorę.

2018/07/15

Pielęgnacja biustu po zakończeniu karmienia


Karmienie piersią to przywilej, nie obowiązek. Kwestia osobistych przekonań. dla mnie było oczywiste, że chce karmić naturalnie, ale nie potępiam cudzych wyborów. Skoro ten wyjątkowy okres już za mną, warto byłoby opisać moje praktyki sprzyjające zachowaniu dobrej kondycji biustu.

2018/07/13

Nivea MicellAir Skin Breathe



Kosmetyki Nivea to dla mnie ciekawostka. Pomimo tego, że wolę naturalne składy, to do Nivea mam sentyment z dawnych lat. Kupowałam te kosmetyki jeszcze zanim przeszłam na naturalną pielęgnację. Dziś opiszę Wam moje wrażenia odnośnie linii MicellAir.

2018/07/11

Zapuszczanie włosów, Start!


Parę dni temu podjęłam decyzję o ponownym zapuszczaniu włosów. Powodem jest ich obecny stan. Pomimo tego, że podcinałam je już parę razy, to ostatnio jestem niezadowolona z ich wyglądu. A gdy patrzę na stare zdjęcia, kiedy były znacznie dłuższe, to nie mam  już wątpliwości. Pora zapuszczać!
Dlaczego więc tyle razy ścinałam włosy?


2018/07/09

Gazety z kosmetycznymi dodatkami w lipcu



Od bardzo dawna nie kupowałam prasy kolorowej. Nie kusiły mnie chwytliwe tytuły, ani zbędne dodatki. Przełom nastąpił w lipcu, kiedy to przez Instagram przelała się fala zdjęć z Elle i Zwierciadło na sierpień z bardzo atrakcyjnymi, naturalnymi kosmetykami dołączonymi do czasopism.

2018/07/07

Botanicals Fresh Care: Balsam Pielęgnacyjny i Maska Ochronna do włosów


Recenzję Maski i Balsamu do włosów z linii Botanicals Fresh Care musiałam odłożyć, ponieważ potrzebowałam więcej czasu na ich przetestowanie . Nie używam co każde mycie tych wszystkich kosmetyków, a zdarza mi się myć tylko szamponem, kiedy się śpieszę. Mimo tego nie narzekam na stan moich włosów.

Makijażowe naturalne nowości na lato


Lato dla jednych jest czasem eksperymentów, dla innych wizją odpoczynku od codziennego make-up. Ja należę do tej spokojnej grupy, która unika szalonej kolorystyki i raczej dba o pielęgnację niż o makijaż. Jednak w mojej kosmetyczce były już spore braki, dlatego postanowiłam co nieco ją uzupełnić.

2018/07/02

Wieczorna pielęgnacja twarzy: wariant 1


Wpis o wieczornej pielęgnacji twarzy miał być w czerwcu. Tak wyszło, że nie zdążyłam go zrobić, więc jest w lipcu.  Dziś pokażę Wam kosmetyki po które sięgam najczęściej w chłodniejsze dni lata.

2018/06/30

Kosmetyczne podsumowanie Czerwca: nowości i ulubieńcy


Ostatnio wszystkie nowości  opisywałam na bieżąco i na blogu nie było wpisu zakupowego, bo z takim nie zdążyłam. W lipcu będzie dużo nowości z kolorówki, a na zakończenie miesiąca zapraszam na podsumowanie: nowości, współpraca i ulubieńcy.

2018/06/26

"Ratunkowy" Mus do ciała: Hands On Veggies


Znacie tzw. kosmetyki SOS? Dla mnie nieodłącznie na pierwszym miejscu jest Aloes, na drugim Kremy z cynkiem. Ostatnio jednak znalazłam coś innego, lepszego? O tym dalej:

Mus do ciała z jarmużem do skóry wrażliwej Hands On Veggies

2018/06/25

Zadbaj o kobiecą delikatność...Ginger Organic Tampony


W kwestii ochrony w te trudne dni nie uznaje kompromisów. Ma byś skuteczna, ale i przyjazna dla mojej skóry. Z daleka omijam sztuczne, siateczkowe podpaski. Mam przykre doświadczenia z odparzającymi produktami. Ostatnio w moje oko wpadły tampony z certyfikatem EcoCert, które są dostępne stacjonarnie, mowa o Ginger Organic, tampony bez aplikatora, Normal.

2018/06/19

Pielęgnacja włosów z L'Oreal Botanicals Fresh Care Lavender : Szampon pielęgnacyjny i Olejek ochronny


Produkty marki L'Oreal nie są popularne pośród fanek naturalnej pielęgnacji. Ja sama muszę przyznać, że omijałam je z daleka. Przyczyną na pewno były "chemiczne" składy, sztuczne zapachy i ryzyko podrażnień. Jak wiele firm i ta obecnie wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klienta i oferuje nam kosmetyki z lepszym składem, deklarując 98 % naturalną formułę, brak silikonów, parabenów, barwników, SLS itp. Linia Botanicals Fresh Care Lavender obecnie jest w mojej pielęgnacji włosów. Dziś opiszę wrażenia odnośnie Szamponu i Olejku.
  

2018/06/17

Miętowe orzeźwienie twarzy z produktem Lavera


Kosmetyki z zawartością mięty wyjątkowo dobrze pasują mi na wiosenne i letnie dni. Ponieważ moja cera lubi się wtedy bardziej przetłuszczać i zanieczyszczać szukałam preparatu, który pomógłby uporać się z niedoskonałościami mojej cery. Po raz kolejny z pomocą przyszła mi Lavera i Preparat Oczyszczający 3 w 1, Żel oczyszczający+ Peeling+Maseczka.

2018/06/14

Lavera Dezodorant Roll-on z bio-nagietkiem i Bio-aloesem


Nagietek to bardzo wdzięczny i radosny kwiat koloru pomarańczowego. Akurat trwa sezon na nagietki, a od ponad miesiąca testuje Deo Lavera o ślicznym zapachu nagietkowym. Czy zapach to wszystko, co mnie do niego przekonało?

2018/06/13

Fitomed Esencja nawilżająca i Olejek miejski do cery mieszanej


Miesiąc temu pokazywałam Wam na blogu nowości Fitomed, dziś postanowiłam napisać moje wrażenia z ich stosowania:

Esencja Nawilżająca Róża damasceńska do cery mieszanej
Olejek Miejski Dzika róża do cery mieszanej


2018/06/11

Tani sposób na pranie i sprzątanie: Płatki mydlane


Płyny do prania, sprzątania nie są tanie, a mnogość obecnej w nich chemii czasem zdumiewa. Także specjalne płyny dla dzieci również mają wyższe ceny, niż inne. Przypadkiem trafiłam na Płatki mydlane Bebi Barwa. Myślałam, że będę w nich tylko namaczać bardziej brudne rzeczy syna, których nie doprał Płyn w pralce. Jednak zaskoczyła mnie ich skuteczność oraz to, na jak wiele sposobów można je zastosować.

2018/06/09

AA Intymna KobiecAAsprawa: Fizjologiczna Emulsja do higieny intymnej i chusteczki


Dziś na tapecie kolejne produkty testowane w ramach Klubu Recenzentki. Kosmetyki AA od bardzo dawna nie gościły w mojej pielęgnacji. Omijałam ze względu na niezbyt korzystne składy. A czy obecnie to zmieniło się na lepsze? Przekonajmy się.

2018/06/08

Biovax Regenerujący Szampon Micelarny Japońska Wiśnia, Mleko Migdałowe


Kosmetyki Biovax kiedyś robiły na mnie dobre wrażenie. Kiedyś... ale z czasem wszystko się zmienia. Upodobania skóry, składy kosmetyków, gust kosmetyczny. Również producenci idą na przeciw klientom, produkując coraz lepsze kosmetyki, nie zawsze im to wychodzi. A jak jest tym razem: Biovax Regenerujący Szampon Micelarny?

2018/06/07

Urtekram Krem do rąk kokosowy Bio


Kokos jest obecnie bardzo popularnym składnikiem. Znajdziemy go nie tylko w kosmetykach do włosów, ale i tych do ciała, twarzy itp. Jednak producenci czasem chwalą się zawartością kokosa w swoich produktach, ale jest on czasem na szarym końcu składu.
Pomimo, że kremy do rąk nie goszczą zbyt często w mojej pielęgnacji, to ostatnio skusiłam się na Kokosowy krem do rąk z Urtekram.

2018/06/06

Urtekram Krem na dzień neutralny Bio nawilżający


Pozostając w temacie pielęgnacji twarzy, dziś opiszę Wam krem, który zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Obecnie większy nacisk kładę na ochronę cery przed UV, a ten krem nie zawiera filtrów, za to cenne masła, oleje, roślinne, z tego powodu stosuje go trochę inaczej: Urtekram Krem na dzień neutralny Bio nawilżający

2018/06/05

Domowe Spa z Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask with Black Tea


Pierwszy raz od bardzo dawna udało mi się dostać coś do testowania z wizaz.pl KWC . z tej okazji urządziłam sobie małe, szybkie domowe Spa z Maską na tkaninie od Garnier o długo brzmiącej nazwie Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask with Black Tea .


2018/06/01

Dzień dziecka - kosmetyki mojego dwu-latka


Dziś dzień dziecka, a ja daje synowi w prezencie mój czas. Dlatego wpis krótki, kosmetyki, które używamy obecnie. Syn nie długo skończy dwa lata. Nie jest alergikiem a ja nie jestem zakręcona na punkcie jego pielęgnacji. Zdrowa skóra nie potrzebuje nie wiadomo jakich kosmetyków. 

2018/05/30

Organiczne Masło Shea Róża Laboratorium Altho


Naturalne kosmetyki mogą być bardzo uniwersalne w swoim działaniu. Wpisuję się to w idee minimalizmu kosmetycznego, która bardzo mi odpowiada. Na półce nie zalega mnóstwo pootwieranych produktów, a ja nie czuję się wykończona finansowo, bo mam jeden produkt do wszystkiego. Masło Shea jest już powszechnie znane i lubiane. Dziś o wyjątkowym Masełku, bo z dodatkiem olejków eterycznych róży i geranium. Uczta dla zmysłów i ciała. Zapraszam do czytania:

2018/05/28

Biotaniqe Multi BioMask liftingujące Płatki pod oczy


Żelowe płatki pod oczy to taki fajny bajer, który można sobie zafundować jako zabieg domowy, zrelaksować się i przy okazji upiększyć. A czy warto kupić Płatki z Biotaniqe, o tym w poście.

2018/05/27

Avon Planet Spa Odżywczy krem do rąk, stóp i łokci


Z kosmetykami Avon dotychczas miałam małe doświadczenie i w najbliższym czasie myślę, że nie wiele się to zmieni. Jednak dziwnym trafem stałam się posiadaczką tego oto kremu, wychwalanego na jednym forum: Avon Planet Spa Odżywczy Krem do rąk, stóp i łokci.

2018/05/25

Poranna pielęgnacja, przykładowy naturalny zestaw


Jak dobrze zacząć dzień, poczuć się świeżo: tak wygląda mój przykładowy zestaw kosmetyków, po które sięgam często. Nie są to jedyne kosmetyki, których używam co rano, bo lubię zmieniać pielęgnację, w zależności od potrzeb.

2018/05/21

Bielenda Botanic Spa Rituals Hydrolat Olejek z pestek malin+ Melisa


Od 3 tygodni używam tego hydrolatu i mogę Wam o nim dziś napisać nieco więcej. Czy spełnił moje oczekiwania: Bielenda Botanic Spa Rituals Hydrolat Olejek z pestek malin+ Melisa, komu go polecam i czy faktycznie jest tak dobry jak obiecuje nam producent?

2018/05/16

Nowości w pielęgnacji twarzy z Fitomed


Fitomed totalnie mnie zaskakuje, co już to wypuszczają nowości i to coraz lepsze. Od razu dzielę się Wami tym, co ostatnio do mnie przyszło, a są to dwa absolutnie fantastyczne produkty:
Esencja Nawilżająca Róża damasceńska do cery mieszanej
Olejek Miejski Dzika róża do cery mieszanej

2018/05/15

Mini denko kosmetyczne


Były zakupy kosmetyczne, to i musi być denko, czyli co ostatnio mi się skończyło. Generalnie denek nie robię, bo nie lubię zbierać, ale dziś robię wyjątek. Całkiem ciekawe kosmetyki zużyłam w tym miesiącu.

2018/05/14

BIO Zakupy kosmetyczne na Greenline


Dziś odebrałam moją paczkę z kosmetykami zamówionymi na greenline-sklep.pl. Jest to kilka niezbędnych kosmetyków, których już mi zabrakło, tak więc zakupy były koniecznością. Cieszę się, że przesyłka tak szybko dotarła, bo będę mogła już cieszyć się tymi nowościami. 

2018/05/11

Naturalna kredka do ust Neve Cosmetics w kolorze Magnolia


Kosmetyki mineralne do makijażu od dawna zawładnęły moim sercem. Również naturalne szminki to moje ulubione. Lubię wiedzieć, co kładę na usta, w końcu te kosmetyki najłatwiej się zjada. Zainteresowała mnie Kredka do ust z Neve Cosmetics, ponieważ nie miałam w kosmetyczce tzw. odcienia nude, zdecydowałam się na odcień Magnolia z kolekcji pastelowej.

2018/05/09

Jak można się umyć olejkami ? Coslys Dermosens


Trudno uwierzyć, siedem lat prowadzenia bloga, a jeszcze nigdy nie miałam olejku pod prysznic. Owszem, miałam balsamy do mycia, pianki, emulsje, a olejku niestety nie. Nie wiem, dlaczego omijałam tą grupę produktów pod prysznic? Może obawiałam się uczucia tłustości? Ale ostatnio moja skóra zrobiła się sucha, być może to kłopoty hormonalne, nie wiem? Jednak jako pierwsza linia obrony poszedł: Coslys Dermosens Hipoalergiczny bezzapachowy Olejek pod prysznic z olejem z pestek winogron.

2018/05/07

Mineralna ochrona przeciwsłoneczna w dobrej cenie?


Sezon na filtrowanie w pełni. Trzeba chronić się przed mocnym działaniem promieni słonecznych. Bo słoneczko choć dobre, bo sprzyja powstawaniu wit.D i nastraja pozytywną energią, to może też nieźle poparzyć. A ostatnio wyjątkowo mocno świeci, ciepłe dni sprzyjają spacerom najmłodszych.

Vianek Przeciwłupieżowy Szampon dla każdego?


Kosmetyki Vianek to dla mnie za każdym razem odkrycie. Z przyjemnością więc sięgnęłam po kolejne produkty z tej marki, tym razem jest to: Przeciwłupieżowy Szampon do każdego rodzaju włosów. 

2018/05/05

Biały Jeleń Apteka alergika Mydło naturalne Dermatologiczne Glinka biała


Mydło Biały Jeleń zainteresowało mnie, gdy tylko zobaczyłam w sklepie linie Apteka
Alergika. Pomyślałam, w końcu coś innego. Popularne, polskie kosmetyki są coraz lepsze, a producenci idą z duchem czasu?

2018/04/28

Neobio Żel pod oczy z aloesem i jagodami acai eko


Neobio Żel pod oczy z aloesem i jagodami acai nabyłam, ponieważ potrzebowałam lżejszego kosmetyku pod oczy na dzień. Zwrócił moją uwagę niską ceną, pomimo tego ma on certyfikat eko. 

2018/04/25

Ecodenta Wielofunkcyjna Pasta do zębów z wyciągiem z 7 ziół


Niedawno postanowiłam że znów spróbuje past do zębów z fluorem. Ponieważ moje zęby po ciąży to istna tragedia, a mój dentysta usilnie mnie przekonuje do takich past, to w końcu się przełamałam.
Wielofunkcyjna Pasta do zębów Ecodenta jest takim pójściem na kompromis .

2018/04/20

Venus Nature Koncentrat do stóp Zapobiegający zrogowaceniom


Venus Nature to polska marka dostępna w Rossmann. Szczyci się tym, że ich kosmetyki są np. z 95 % składników naturalnych. Przy tym ceny mają niskie, dostępne na każdą kieszeń. Przyznam się, że będąc w drogerii często zerkam w ich stronę. Tak właśnie stałam się posiadaczką tego kremu zakupionego "w cenie na dowidzenia" za ok 5 zł.

2018/04/19

Wooden Spoon Organiczny Balsam do ust Olive Kiss


Zadbane usta to szczegół, który przyciąga uwagę rozmówcy i decyduje o tym, czy makijaż będzie wyglądać schludnie. Poszukując naturalnej ochrony dla moich ust uwagę mą przykuł Balsam do ust Wooden Spoon Olive Kiss dostępny na Matique.

2018/04/13

Logona Odżywczy Fluid do cery zmęczonej


Poszukując kosmetyku do twarzy, idealnego do stosowania na wiosnę zwróciłam uwagę na Odżywczy Fluid Do cery zmęczonej Logona. Oczekiwałam lekkiej konsystencji i działania antyoksydacyjnego. Kosmetyki Logona dotychczas nie gościły u mnie często w pielęgnacji twarzy, teraz to się zmieni.


2018/04/10

Eubiona Aloesowy Tonik Nawilżający


Eubiona to marka naturalna znana z jakości. Produkują kosmetyki, których skuteczność zawsze mile mnie zaskakuje. Byłam zadowolona z ich szamponów, kremu do stóp, balsamu do ust, kremu do twarzy. Przyszła kolej na Tonik z Aloesem, który przeznaczony jest do cery suchej.

2018/04/08

Fitomed Płyn do kąpieli Kwiat Lipy


Pierwsza recenzja Płynu do kąpieli Fitomed pojawiła się w 2013 roku . Ponieważ marka niedawno zmieniła opakowania i składy na lepsze, to testuje te kosmetyki na nowo. Czy obecna wersja Płynu z kwiatem lipy bardziej mi się spodobała?

2018/04/05

Coslys Płyn do demakijażu oczu, kojący i łagodzący


Od kiedy mój makijaż oczu jest raczej regularnie wykonywany, to kosmetyki do demakijażu są mi wręcz niezbędne. Nie zawsze stosowałam przeznaczone akurat do tych okolic. Czasem używałam mleczek, czasem płynów micelarnych. Jak moje oczy zrobiły się wrażliwe, postanowiłam nabyć super łagodny środek, jakim jest:  Coslys Płyn do demakijażu oczu z ekstraktem z lilii bio.

2018/04/04

Moje włosy w pierwszym kwartale 2018/ Plany na wiosnę


Dawno nie robiłam aktualizacji włosowej, więc ją robię, ponieważ w poprzednim wpisie Żaneta zwróciła uwagę, że moje włosy chyba zawsze dobrze się układają. Wyprowadzę ją z błędu. Bywa różnie.

2018/04/02

Lavera Odżywka Nabłyszczająca


Mamy kolejny miesiąc, a ja ruszam z zaległymi recenzjami. W pielęgnacji włosów jestem minimalistką. Szampon i odżywka stanowią bazę, bez której trudno się obejść. Po raz kolejny przekonałam się, że Lavera to sprawdzona marka. Odżywka Nabłyszczająca do włosów matowych i łamliwych okazała się strzałem w dziesiątkę.

2018/03/27

Fitomed Mleczko ziołowe do demakijażu/ nowa wersja



Niedawno przekonałam się, że dobre, polskie ziołowe Mleczko do demakijażu, w niewysokiej cenie można spotkać z Fitomed. Marka chyba nie reklamuje się zbytnio, tzn. nie słyszałam o żadnej znanej aktorce, która by polecała te kosmetyki.

2018/03/23

Mincer Rozświetlająca Maska w kremie


I mamy w końcu wiosnę, co prawda nie typową bo jeszcze jest sporo śniegu, nie mniej daje się wyczuć w powietrzu ten świeży zapach ziemi budzącej się do życia. A że wiosna, to warto o siebie zadbać. Jest ochota na super zabiegi lub choćby maseczkę wykonaną w domowym zaciszu. Jakiś czas temu skusiłam się na Maskę rozświetlającą z Mincer.

2018/03/20

Nivelazione: Krem na pękające pięty oraz Zasypka w aerozolu


O Kosmetykach Nivelazione Farmona mogłyście już przeczytać na moim blogu. Dokładnie Tutaj polecałam Sól ziołową do kąpieli stóp. Zarówno starsza jak i nowsza wersja soli była hitem. Dziś napisze o dwóch kolejnych produktach: Kremie, który stosowałam ja oraz  Dezodorancie do stóp, którego używał mój mąż.  Jak się sprawdziły i czy warto byłoby kupić je ponownie?


2018/03/18

Babydream w nowych opakowaniach, jak się u nas sprawdziły


Kosmetyki Babydream skusiły mnie swoją nową szatą graficzną. Opakowania na pewno są bardziej wesołe, niż ich poprzednie wersje. Kiedyś lubiłam parę produktów z tej marki, stosowałam je często, bo były tanie i łatwo dostępne.