2018/10/20

Marzenia na listopad



Jestem marzycielką, myślicielką i lubię mieć wszystko poukładane. Październik był tak piękny (to chyba już przeszłość), więc pora zaplanować coś na listopad - miesiąc trudny pod każdym względem.

2018/10/16

Hity w jesiennej pielęgnacji



Piękną mamy jesień tego roku i wyjątkowo łaskawą dla skóry i włosów. Nie trzeba jeszcze nosić czapki i szalika, nakładać ciężkich, tłustych kremów. Skóra po lecie może w końcu się zregenerować. Ułatwiają mi to kosmetyki, które obecnie stosuje:

2018/10/12

Higiena Intymna z Facelle i Vianek



Żele, płyny do higieny intymnej w pewnym wieku są już niezbędne. Ostatnio skusiłam się na dwa rodzaje: tańszy i droższy. Zapraszam do opinii porównawczej : Vianek żel do higieny intymnej  nawilżający oraz Facelle Płyn do higieny aloesowy.

2018/10/11

Jak się odmłodzić, jak się postarzyć?



Co nas odmładza, co nas postarza? Czy zastanawiacie się nad tym na co dzień,  jak każdy wybór może mieć konsekwencje w tym, jak się czujemy i jak nas odbierają inni? Warto troszczyć się o dobre samopoczucie i dobierać odpowiednie kosmetyki...

2018/10/09

Pierwsze kroki ze szczotkowaniem ciała + Balsam do ciała Bio happy Greenwood


Czym jest szczotkowanie ciała pisać nie będę, bo post mój to podzielenie się  wrażeniami na temat metody, a nie informacja, którą każdy może sobie wyszukać w Google. Polecam Wam też poczytać np. na Avebio-blogu
Do szczotkowania potrzebna jest chęć, dobre nastawienie, szczotka z naturalnego włosia, mydło pod prysznic oraz dobry balsam do ciała.

2018/10/07

Projekt Denko 3 kwartał



Projekt denko prowadzę tylko na potrzeby bloga. Wiem, że cieszy się dużą popularnością, bo stanowi swego rodzaju podsumowanie kosmetycznych postępów. Ostatnio jednak nie zbierałam wszystkim opakowań... bo strasznie mnie denerwują te pustaki, muszę szukać dla nich jakiego pudła, a nasza przestrzeń życiowa nie jest taka wielka. 

2018/10/05

Mydlarnia Cztery Szpaki: Miś


Mydlarnia Cztery Szpaki to kolejna, polska manufaktura produkująca mydła naturalne o wyjątkowych walorach użytkowych. Składy są proste i pełne bogatych substancji, pozytywnie wpływających na skórę. Dziś na tapetę biorę Mydło dziecięce. 

2018/10/01

Poranne rytuały na poprawę nastroju


Wpis ten miał sie pojawić we wrześniu, ale jak to zapracowana Polka, nie zdążyłam. Temat porannych rytuałów, myślę że ciekawy. Sama chętnie czytałam tego typy tagi: poranna rutyna, pielęgnacja itp. Teraz, jako mama walczę o każdą chwilę, a że lubię dbać o siebie i to mi poprawia nastrój, to mam i swoje patenty, które wykonuje z mniejszą lub większą systematycznością.

2018/09/28

Duetus Serum Regulujące, nie tylko dla nastolatek


Ostatnia recenzja w tym miesiącu, napiszę o produkcie, który teoretycznie jest dla młodych osób, bo takie zazwyczaj mają problemy z trądzikiem. 

2018/09/27

Fitomed Krem pod oczy Kocanka Włoska - idealny na jesień i zimę


Kremy pod oczy to mój słaby punkt w pielęgnacji. Na pewno nie lubię stosować ich latem, bo czuję że przeciążają moją cerę. Krem pod oczy Odżywczy z Fitomed zaczęłam nakładać dopiero we wrześniu i uważam, że jest to typowo jesienno-zimowy krem, kiedy czujemy przesuszenie i zmęczenie skóry wokół oczu.

2018/09/24

Naturalne sposoby na przeziębienie



Sezon na przeziębienia dopiero się zaczyna, ale widzę że wszyscy wokół już kichają i nastroje kiepskie. Jedni, co wierzą w reklamy czym prędzej biegną do apteki po zapas leków przeciwgorączkowych, przewizapalanych, a  inni kurują się metodami babci. Ja należę do tej drugiej grupy...


2018/09/19

Walka z kilogramami


Zdjęcie z 2015 roku (Tutaj wpis). Jak się wtedy czułam? Cudownie, pewnie, lekko i zdrowo. Z naciskiem na to ostatnie. Punkt krytyczny nastąpił pod koniec sierpnia, kiedy to waga wskazała ...

Pranie czyste, świeże i pachnące ...


Obecnie jest bardzo duży wybór środków do prania, nawet osoby z alergiami mają w czym wybierać. Bardzo długi czas, tzn. od kiedy urodził się syn prałam w płynach dla dzieci. Jedne prały lepiej, drugie gorzej, wiadomo jak to jest. Zawsze jednak starałam się wybierać płyny delikatne i bezpieczne dla skóry.

2018/09/14

Dudu-Osun Czarne mydło w kostce



Lubie mydła w kostce, ostatnio nawet bardziej od żeli, które już mi się znudziły. Obecnie mamy duży wybór mydeł naturalnych z dobrymi składami, które mogą nawet leczyć różne przypadłości skórne. O Mydełku Dudu-Osun marzyłam od dawna. Czy faktycznie jest takie niezbędne?

2018/09/12

Droga mamo, czas zadbać o siebie



Dzisiaj chciałabym poruszyć temat dbania o siebie, kiedy jest się mamą. Akurat u mnie był duży problem z wygospodarowaniem czasu dla siebie. Nie będę tu pisać  dlaczego tak u mnie było. Nie, nie jestem samotną matką. Z perspektywy czasu wiem, że byłam sama winna takiemu stanowi rzeczy.


2018/09/11

Weleda Beauty Balm 5 w 1 Nude , opinia edytowana 28 października


Kosmetyki do makijażu i pielęgnacji tzw. wielofunkcyjne zawsze mnie pociągały. Bo pozwalają zaoszczędzić czas, mogę poczuć się z rana lepiej, kiedy moja twarz przybierze nieco żywszą barwę. Obecnie dostępne kremy BB są coraz bardziej przyjazne i każdy typ cery znajdzie coś dla siebie. A czy Krem tonujący Weleda 5 w 1  okazał się strzałem w dziesiątkę?

2018/09/10

Perfecta Glinkowa Pasta do mycia twarzy


Dzisiaj produkt, którego nie pochwalam, ale i tak go zużyje. Nie byłam nigdy fanką marki Perfecta, bo drogeryjna, złe składy itp. ale ostatnio wiele firm się poprawiło, czy jest tak w przypadku Perfecty? Na przykładzie: Glinkowa Pasta do mycia twarzy. Używam jej już miesiąc i miałam okazję sprawdzić na wiele sposobów.

2018/09/06

Fitomed Serum ujędrniające do ciała Zielona Kawa


Z motywacją do zmiany złych nawyków może być różnie. W zależności do czasu, środków i możliwości trzeba o siebie dbać i to niezależnie do wieku. Na pewno kosmetyki są w stanie zmienić choć trochę w naszym wyglądzie i samopoczuciu. Serum ujędrniające do ciała Zielona Kawa jest ze mną już jakiś czas.

2018/08/27

Lily Lolo prasowany cień do powiek Double Denim oraz Pędzel Eye Liner Smudge


Nigdy nie lubiłam niebieskich cieni do powiek, ponieważ mam oczy w takiej tonacji i wydawało mi się, że to do siebie nie pasuje. Zupełnie inna sprawa jest z odcieniem granatu, który lubię w postaci kreski na górnej powiece. Cień Double Denim z Lily Lolo nabyłam właśnie z zamiarem robienia takiej kreski, do kompletu zamówiłam pędzelek Eye Liner Smudge .

2018/08/25

To dla mnie luksus czyli siła drobnych przyjemności


Pojęcie luksusu, każdy rozumie inaczej. Dla jednych może to być droga biżuteria, dla innych wyjście do teatru. Są kraje, gdzie kromka chleba i jeden posiłek dziennie to luksus... A co dla dla mnie jest luksusem i przyjemnością?

2018/08/23

Plany na jesień



Ostatnie wydarzenia nauczyły mnie, że to rzeczywistość weryfikuje nasze plany i marzenia. Nie mniej obecne, upalne lato /wakacje zmierzają ku końcowi . Dla mnie wrzesień to już jesień, pora więc na realizację celów.

2018/08/22

Zawartość podręcznej kosmetyczki



Kosmetyczka podręczna, rzecz niezbędna? Ja przyznam, że przez jakiś czas nie miałam takiej specjalnej kosmetyczki, tylko zabierałam wszystko co potrzebne do kieszonki w torebce. Efekt był taki, że wiele rzeczy zapominałam ze sobą zabrać ...

2018/08/20

Włosy w sierpniu + ulubione kosmetyki


Dzisiaj obiecana na Instagram aktualizacja włosów. Obecny kształt fryzury nie do końca mi pasuje. Jednak włosy ciągle są związane, więc nie ma co liczyć na ładny kształt skrętu. Szykuję się na wizytę u fryzjera i na pewno podzielę się jej wynikami.

2018/08/18

Dziecko i pies w jednym domu ... czyli trudna miłość


Drodzy czytelnicy, wpis ten miał się pojawić parę miesięcy temu. Jednak pisze go dziś, ale miało go nie być wcale .
Nie będę już nic wspominać o braku czasu, bo jednak będąc mamą trzeba mieć pewne priorytety i umieć znaleźć czas dla siebie .
Tekst jak zwykle powstał z potrzeby chwili, lubię się dzielić tym co mnie nurtuje, przemyślenia i wnioski mogą przydać się innym.


2018/08/16

Aloesove Płyn Micelarny


Z lipcowym numerem Zwierciadła jako dodatek można było zdobyć Płyn micelarny Aloesove. To nowość wypuszczona spod skrzydeł Sylveco. Podeszłam do nowości z pozytywnym nastawieniem. Czy warto było go kupić za tak niską cenę?

2018/08/14

Lavera Naturalny Korektor w kremie


Pora wrócić do recenzji, zwłaszcza że mam ich trochę zaległych. No cóż, wpływu na pogodę już nie mam i mogę tylko czekać cierpliwie do jesieni. Dziś korektor  który polecam, a jakie są jego zastosowania, wady i zalety o tym dalej

 

2018/08/07

Natura Siberica Naturalny Krem do rąk odżywczy i regenerujący z Ostem szkockim


W czasie letnim zazwyczaj nie miewam problemów ze skórą dłoni. Przez prace domowe stan moich rąk znacznie się pogorszył, dlatego szukałam kremu odżywczego, o tłustej formule. Znalazłam taki z Natura Siberica :

2018/08/06

Isana Kids , kosmetyki za grosze z dobrym składem


Dziś w ramach dalszego lenistwa spowodowanego latem, pokażę dwa produkty z pielęgnacji dziecięcej. Isana kids, ta seria zdecydowanie mnie zaskoczyła pozytywnie. Obecnie posiadam: Piankę do kąpieli i Szampon/ żel pod prysznic 2w1. Kosmetyki cechuje dobry skład, nie podrażniły  mnie, ani mojego syna. W składzie  delikatne substancje myjące.

2018/08/04

Ulubieńcy w pielęgnacji do których wracam


Mały przestuj na blogu spowodowany jest oczywiście panującymi warunkami atmosferycznymi. Kiedy jest taki upał ostatnia rzecz jaką chce mi się robić to testowanie nowości i robienie zdjęć na bloga.

2018/08/03

Co jest dobre dla mojego syna?


Miało nie być już tematów "parentingowych" na moim blogu, który jest dla mnie hobby i służy do relaksu, czyli oderwaniu od rzeczywistości. Nie chciałbym też, aby służył do wylewania jakichś żalów. Wybaczcie więc dziś  zerwę z tym postanowieniem.

2018/08/02

Ulubieniec z Lily Lolo: Prasowany Korektor Lemon Drop


Magia kosmetyków mineralnych trwa ! Czy wiecie, że sięgając po każdy kolejny produkt z Lily Lolo  często okazuje się on hitem? Te kosmetyki kolorowe są dopracowane i warte swojej ceny. Tym razem trafiłam na super korektor, dobrze dopasowany do mojej cery.  

2018/07/30

Farmona Herbal Care Czystek Ultradelikatny Żel do higieny intymnej


Ostatnio na półkach sklepowych  można znaleźć coraz więcej kosmetyków z dużą zawartością substancji naturalnych. Niektóre osoby biorą w ciemno takie kosmetyki, nie patrząc na skład. Dla mnie skład jest zawsze ważniejszy, niż obietnice producenta.

2018/07/24

Błędy w pielęgnacji najczęściej popełniane latem


Lato to czas beztroski, wszyscy to rozumiemy.  Wakacyjne wypady, całkowity relaks i tak oto jest okazja popełnić parę błędów w pielęgnacji, które mogą nas niestety sporo kosztować. Dziś opiszę takie sytuacje, które wg. mnie mogą stanowić pewne zagrożenie dla urody, a może i dla zdrowia:

2018/07/22

Sante Naturkosmetik Podkręcający Tusz do rzęs Curl Extend Extreme


Moje wymagania co do tuszu do rzęs nie są  chyba zbyt wygórowane? Priorytetem jest brak podrażnień, mam bardzo wrażliwe oczy. Jak wiele osób z wadą wzroku narzekam na łzawienie, co niestety wpływa niekorzystnie na trwałość kosmetyków kolorowych. Od jakiegoś czasu zmieniłam tusz na Podkręcajacy z Sante, co wynikło z tej zmiany i czy jestem zadowolona?

2018/07/18

Modowe triki maskujące brzuszek


Wpis tworzyłam na własne potrzeby. Lubię przeglądać modę w sklepach internetowych, a C&A jest zawsze dla mnie źródłem wielu  inspiracji.  Moda tam oferowana jest dla prawdziwych kobiet, a kroje dosyć przyjazne każdej sylwetce, zwłaszcza tej kobiecej. 

2018/07/15

Pielęgnacja biustu po zakończeniu karmienia


Karmienie piersią to przywilej, nie obowiązek. Kwestia osobistych przekonań. dla mnie było oczywiste, że chce karmić naturalnie, ale nie potępiam cudzych wyborów. Skoro ten wyjątkowy okres już za mną, warto byłoby opisać moje praktyki sprzyjające zachowaniu dobrej kondycji biustu.

2018/07/13

Nivea MicellAir Skin Breathe



Kosmetyki Nivea to dla mnie ciekawostka. Pomimo tego, że wolę naturalne składy, to do Nivea mam sentyment z dawnych lat. Kupowałam te kosmetyki jeszcze zanim przeszłam na naturalną pielęgnację. Dziś opiszę Wam moje wrażenia odnośnie linii MicellAir.

2018/07/11

Zapuszczanie włosów, Start!


Parę dni temu podjęłam decyzję o ponownym zapuszczaniu włosów. Powodem jest ich obecny stan. Pomimo tego, że podcinałam je już parę razy, to ostatnio jestem niezadowolona z ich wyglądu. A gdy patrzę na stare zdjęcia, kiedy były znacznie dłuższe, to nie mam  już wątpliwości. Pora zapuszczać!
Dlaczego więc tyle razy ścinałam włosy?


2018/07/09

Gazety z kosmetycznymi dodatkami w lipcu



Od bardzo dawna nie kupowałam prasy kolorowej. Nie kusiły mnie chwytliwe tytuły, ani zbędne dodatki. Przełom nastąpił w lipcu, kiedy to przez Instagram przelała się fala zdjęć z Elle i Zwierciadło na sierpień z bardzo atrakcyjnymi, naturalnymi kosmetykami dołączonymi do czasopism.

2018/07/07

Botanicals Fresh Care: Balsam Pielęgnacyjny i Maska Ochronna do włosów


Recenzję Maski i Balsamu do włosów z linii Botanicals Fresh Care musiałam odłożyć, ponieważ potrzebowałam więcej czasu na ich przetestowanie . Nie używam co każde mycie tych wszystkich kosmetyków, a zdarza mi się myć tylko szamponem, kiedy się śpieszę. Mimo tego nie narzekam na stan moich włosów.

Makijażowe naturalne nowości na lato


Lato dla jednych jest czasem eksperymentów, dla innych wizją odpoczynku od codziennego make-up. Ja należę do tej spokojnej grupy, która unika szalonej kolorystyki i raczej dba o pielęgnację niż o makijaż. Jednak w mojej kosmetyczce były już spore braki, dlatego postanowiłam co nieco ją uzupełnić.

2018/07/02

Wieczorna pielęgnacja twarzy: wariant 1


Wpis o wieczornej pielęgnacji twarzy miał być w czerwcu. Tak wyszło, że nie zdążyłam go zrobić, więc jest w lipcu.  Dziś pokażę Wam kosmetyki po które sięgam najczęściej w chłodniejsze dni lata.

2018/06/30

Kosmetyczne podsumowanie Czerwca: nowości i ulubieńcy


Ostatnio wszystkie nowości  opisywałam na bieżąco i na blogu nie było wpisu zakupowego, bo z takim nie zdążyłam. W lipcu będzie dużo nowości z kolorówki, a na zakończenie miesiąca zapraszam na podsumowanie: nowości, współpraca i ulubieńcy.

2018/06/26

"Ratunkowy" Mus do ciała: Hands On Veggies


Znacie tzw. kosmetyki SOS? Dla mnie nieodłącznie na pierwszym miejscu jest Aloes, na drugim Kremy z cynkiem. Ostatnio jednak znalazłam coś innego, lepszego? O tym dalej:

Mus do ciała z jarmużem do skóry wrażliwej Hands On Veggies

2018/06/25

Zadbaj o kobiecą delikatność...Ginger Organic Tampony


W kwestii ochrony w te trudne dni nie uznaje kompromisów. Ma byś skuteczna, ale i przyjazna dla mojej skóry. Z daleka omijam sztuczne, siateczkowe podpaski. Mam przykre doświadczenia z odparzającymi produktami. Ostatnio w moje oko wpadły tampony z certyfikatem EcoCert, które są dostępne stacjonarnie, mowa o Ginger Organic, tampony bez aplikatora, Normal.

2018/06/19

Pielęgnacja włosów z L'Oreal Botanicals Fresh Care Lavender : Szampon pielęgnacyjny i Olejek ochronny


Produkty marki L'Oreal nie są popularne pośród fanek naturalnej pielęgnacji. Ja sama muszę przyznać, że omijałam je z daleka. Przyczyną na pewno były "chemiczne" składy, sztuczne zapachy i ryzyko podrażnień. Jak wiele firm i ta obecnie wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klienta i oferuje nam kosmetyki z lepszym składem, deklarując 98 % naturalną formułę, brak silikonów, parabenów, barwników, SLS itp. Linia Botanicals Fresh Care Lavender obecnie jest w mojej pielęgnacji włosów. Dziś opiszę wrażenia odnośnie Szamponu i Olejku.