2018/04/19

Wooden Spoon Organiczny Balsam do ust Olive Kiss


Zadbane usta to szczegół, który przyciąga uwagę rozmówcy i decyduje o tym, czy makijaż będzie wyglądać schludnie. Poszukując naturalnej ochrony dla moich ust uwagę mą przykuł Balsam do ust Wooden Spoon Olive Kiss dostępny na Matique.

2018/04/13

Logona Odżywczy Fluid do cery zmęczonej


Poszukując kosmetyku do twarzy, idealnego do stosowania na wiosnę zwróciłam uwagę na Odżywczy Fluid Do cery zmęczonej Logona. Oczekiwałam lekkiej konsystencji i działania antyoksydacyjnego. Kosmetyki Logona dotychczas nie gościły u mnie często w pielęgnacji twarzy, teraz to się zmieni.


2018/04/10

Eubiona Aloesowy Tonik Nawilżający


Eubiona to marka naturalna znana z jakości. Produkują kosmetyki, których skuteczność zawsze mile mnie zaskakuje. Byłam zadowolona z ich szamponów, kremu do stóp, balsamu do ust, kremu do twarzy. Przyszła kolej na Tonik z Aloesem, który przeznaczony jest do cery suchej.

2018/04/08

Fitomed Płyn do kąpieli Kwiat Lipy


Pierwsza recenzja Płynu do kąpieli Fitomed pojawiła się w 2013 roku . Ponieważ marka niedawno zmieniła opakowania i składy na lepsze, to testuje te kosmetyki na nowo. Czy obecna wersja Płynu z kwiatem lipy bardziej mi się spodobała?

2018/04/05

Coslys Płyn do demakijażu oczu, kojący i łagodzący


Od kiedy mój makijaż oczu jest raczej regularnie wykonywany, to kosmetyki do demakijażu są mi wręcz niezbędne. Nie zawsze stosowałam przeznaczone akurat do tych okolic. Czasem używałam mleczek, czasem płynów micelarnych. Jak moje oczy zrobiły się wrażliwe, postanowiłam nabyć super łagodny środek, jakim jest:  Coslys Płyn do demakijażu oczu z ekstraktem z lilii bio.

2018/04/04

Moje włosy w pierwszym kwartale 2018/ Plany na wiosnę


Dawno nie robiłam aktualizacji włosowej, więc ją robię, ponieważ w poprzednim wpisie Żaneta zwróciła uwagę, że moje włosy chyba zawsze dobrze się układają. Wyprowadzę ją z błędu. Bywa różnie.

2018/04/02

Lavera Odżywka Nabłyszczająca


Mamy kolejny miesiąc, a ja ruszam z zaległymi recenzjami. W pielęgnacji włosów jestem minimalistką. Szampon i odżywka stanowią bazę, bez której trudno się obejść. Po raz kolejny przekonałam się, że Lavera to sprawdzona marka. Odżywka Nabłyszczająca do włosów matowych i łamliwych okazała się strzałem w dziesiątkę.

2018/03/27

Fitomed Mleczko ziołowe do demakijażu/ nowa wersja



Niedawno przekonałam się, że dobre, polskie ziołowe Mleczko do demakijażu, w niewysokiej cenie można spotkać z Fitomed. Marka chyba nie reklamuje się zbytnio, tzn. nie słyszałam o żadnej znanej aktorce, która by polecała te kosmetyki.

2018/03/23

Mincer Rozświetlająca Maska w kremie


I mamy w końcu wiosnę, co prawda nie typową bo jeszcze jest sporo śniegu, nie mniej daje się wyczuć w powietrzu ten świeży zapach ziemi budzącej się do życia. A że wiosna, to warto o siebie zadbać. Jest ochota na super zabiegi lub choćby maseczkę wykonaną w domowym zaciszu. Jakiś czas temu skusiłam się na Maskę rozświetlającą z Mincer.

2018/03/20

Nivelazione: Krem na pękające pięty oraz Zasypka w aerozolu


O Kosmetykach Nivelazione Farmona mogłyście już przeczytać na moim blogu. Dokładnie Tutaj polecałam Sól ziołową do kąpieli stóp. Zarówno starsza jak i nowsza wersja soli była hitem. Dziś napisze o dwóch kolejnych produktach: Kremie, który stosowałam ja oraz  Dezodorancie do stóp, którego używał mój mąż.  Jak się sprawdziły i czy warto byłoby kupić je ponownie?


2018/03/18

Babydream w nowych opakowaniach, jak się u nas sprawdziły


Kosmetyki Babydream skusiły mnie swoją nową szatą graficzną. Opakowania na pewno są bardziej wesołe, niż ich poprzednie wersje. Kiedyś lubiłam parę produktów z tej marki, stosowałam je często, bo były tanie i łatwo dostępne.

2018/03/17

Haul zakupowy dziecięce + kik


Hej kochani, bardzo zaniedbałam bloga, za co przepraszam. Cały tydzień minął nam na grypie żołądkowej synka, przez co nie miałam ochoty pisać nawet recenzji. Wszystkie kosmetyki, które Wam pokazałam w ostatnim poście są już w użyciu, więc niedługo będę mogła napisać coś więcej. A tymczasem zostawiam Was z luźnym postem zakupowym.

2018/03/12

Wiosenne nowości kosmetyczne


Dziś sobie uświadomiłam, że ostatni wpis z zakupami pojawił się w Grudniu. Wstyd mi, tak zaniedbałam i zakupy i wpisy na blogu. Nie znaczy, że nic nie kupowałam od tamtego czasu, po prostu były to zakupy bardzo minimalistyczne. Może jakaś depresja zimowa, że nic nie potrzebuje, odporność na wszechobecne promocje. Ale już się poprawiam i wrzucam coś nowego.

2018/03/10

Kosmetyczni ulubieńcy ostatnich tygodni



Zima odchodzi, wiosna przychodzi, odstawiam niektóre kosmetyki, inne się kończą. Ponieważ nie robię denka, ale ulubieńców pokażę chętnie. Te kosmetyki świetnie nadawały się na sezon zimowy, ale nie tylko, niektóre mogę Wam polecić cało-rocznie.

2018/03/07

krótka historyjka jednego zdjęcia


Jaki jest współczesny ideał piękna matki, polki ? Niedawno spotkałam się się przykrą, bądź co bądź dla mnie sytuacją. Zamieściłam zdjęcie stóp w portalu społecznościowym i jedna z komentatorek zwróciła mi uwagę, że mam nie ogolone palce u nóg! Szybko usunęłam foto i stwierdziłam, że czym prędzej pora na dokładny pedicure.

2018/03/02

5 propozycji prezentów na Dzień Kobiet


Już nie długo nasze święto. Obchodzicie Dzień Kobiet? bo ja tak. Choć niektórzy uważają je za święto przestarzałe, które zastąpiono nowoczesnymi Walentynkami. Ja co prawda liczę na to, że swój prezent kupię sobie sama. A to moja piątka pewniaków, z których zawsze będę zadowolona:

2018/02/25

Fitomed Mgiełki do twarzy, czy warto?


W niedzielne popołudnie postanowiłam napisać dla Was zaległą recenzję. Będzie o Mgiełkach do twarzy Fitomed, które po zmianie opakowań i składu na duży plus skusiły mnie swoją zawartością.

2018/02/19

Bardzo skuteczny dezodorant naturalny


Nadchodzi wiosna, co za tym idzie będzie cieplej, więc pewnie niektórzy już myślą o ochronie przed nadmiernym poceniem. Urtekram Dezodorant Roll-on Eukaliptus z kulką Bio jest kompletnym zaskoczeniem i to na duży plus.

2018/02/15

Poczuj się wyjątkowa z EkoKrem


Czy wiecie, że są kosmetyki, które mogą być wykonane specjalnie dla Was? Ostatnio miałam już dosyć nudy w mojej pielęgnacji i z tego powodu zdecydowałam się na EkoKrem. Co to takiego i dlaczego może Wam się spodobać, o tym dalej.

2018/02/12

Dla kogo Szampon Neutralny?


Szampony Neutralne to potencjał nie doceniony, do odkrycia. Zazwyczaj wiele z nas wybiera takie z konkretnymi składnikami, działające na dany problem. Często takie kosmetyki doceniane są przez alergików.

2018/02/09

5 rzeczy które jako mama możesz zrobić dla siebie


Macierzyństwo bywa trudne i zajmujące, ale jak każda kobieta chce się czuć sobą. Są takie rzeczy, bez których nie mogę się obejść. Moje sposoby na przetrwanie każdego dnia, aby czuć się kobieco.

2018/02/06

AA Wings of color, czy warto ? Tusz do rzęs i puder w kompakcie


Kosmetyki kolorowe AA Wings of Color widuje w szafach z kolorówką w Rossmann. Zainteresowały mnie, ponieważ są polskiej produkcji i na pierwszy rzut oka ich składy wydają się całkiem ok. Oczywiście nie są naturalne, ale mimo to warto zawiesić na nich oko nieco dłużej.
W mojej kosmetyczce obecnie mam dwa z nich: Puder do twarzy oraz Tusz do rzęs:

2018/02/01

Biolaven Żel do higieny intymnej


Dzisiaj recenzja produktu, który już jest kultowy. Przewinął się na tysiącach blogów, zebrał sporo pozytywnych ocen. Czy sprawdził się i w mojej pielęgnacji? Biolaven Żel do higieny intymnej.

2018/01/30

Zimowa pielęgnacja włosów


Pielęgnacja włosów zimą to ciężki temat. Jako posiadaczka kręconych pukli zmagam się o tej porze roku z wieloma problemami. Z jednej strony włosy przesuszają się od chłodów, elektryzują od wiatru. Z drugiej strony skóra głowy lubi się przetłuszczać od noszenia czapki, a włosy wyglądaj na nieświeże.

2018/01/25

Skóra wrażliwa u dziecka - tylko jeden krem ?


Pisałam Wam kiedyś, że w pielęgnacji dziecięcej jestem minimalistką. Kieruje się radą naszego pediatry, aby nie stosować zbyt wiele detergentów do mycia. Jednak buzia mojego syna zimą robi się bardzo wrażliwa, sucha, zaczerwieniona. Mam na to jeden krem, który nigdy nie zawodzi:
Eau Thermale Jonzac Reactive Hipoalergiczny bogaty krem nawilżający do skóry bardzo wrażliwej.

2018/01/21

D'Alchemy Super Rich Multi-Hydrator - Krem jakich mało


Niedawno pisałam Wam o mojej wieczornej pielęgnacji twarzy Tutaj. Dziś kontynuacja, napisze Wam o ciekawym kremie polskiej marki, która robi furorę wśród blogerek. A czy ja przyłączę się do zachwytów nad: D'alchemy Super Rich Muli-Hydrator

2018/01/15

Vianek Kojąco-wygładzający Peeling do ciała


O tym, że lubię kosmetyki Vianek pisałam już nie raz. Zwłaszcza te do ciała dobrze się u mnie sprawdzają. Podczas niedawnej wizyty w drogerii Laboo wpadł mi do koszyka ten oto Peeling Kojąco- wygładzający z mielonymi pestkami jeżyny.

2018/01/12

3 sposoby zadbania o dłonie zimą (i nie tylko)


Moje dłonie zimą to katastrofa. Gdy temperatura idzie w dół, naskórek robi się taki suchy, a czasem nawet pęka na opuszkach palców. Na pewno jako gospodyni domowa narażam ręce na dodatkowe zniszczenia, nawet sama woda potrafi zadziałać negatywnie.

2018/01/09

Aktualna, wieczorna pielęgnacja twarzy


Pielęgnację twarzy dobieram zawsze kierując się obecnym stanem cery. Duży wpływ na to ma także pogoda. Ponieważ przygotowałam się na mrozy, a pogoda jest zupełnie inna, musiałam nieco zmodyfikować swoje plany. Tak oto wygląda mój zestaw wieczorny na styczeń, kosmetyki te poznałam już w grudniu, dlatego mogę napisać o nich nieco więcej.

2018/01/04

Szampon - Odkrycie grudnia


Pielęgnacja włosów to zdecydowanie mój konik. Lubię, kiedy moje włosy są błyszczące, nawilżone i dobrze się kręcą. Ich wygląd wpływa na mój nastrój i odwrotnie, kiedy mam słabe dni o włosy trudniej zadbać. So bio etic Szampon do włosów suchych i normalnych jest moim ostatnim odkryciem.

2018/01/02

Herbata na dobry nastrój? Yogi Tea


Jak nastroje po Nowym Roku, czy łatwo Wam wrócić do normalności? Przestawić się na codzienny rytm zajęć? A jeszcze warto byłoby poczynić jakieś postanowienia na ten nowy rok. Spokojnie, pomalutku wszystko wróci do ładu, a tymczasem może Yogi Tea Herbatka na dobre samopoczucie ?
 

2018/01/01

Vianek Krem pod oczy Odżywczy


W Nowym Roku ruszam z większym zapałem do pisania na blogu. A czy to będzie słomiany zapał, to się okaże. Dziś przychodzę z recenzją, która chodziła mi po głowie już dłuższy czas: nasz polski, przystępny cenowo Vianek Krem pod oczy Odżywczy. Czy sprostał moim wymaganiom?