2019/03/24

Dlaczego na blogach wieje nudą?


Dzisiaj wchodząc w listę czytelniczą blogera doszłam do wniosku, że nie ma na co popatrzeć. Jakieś recenzje kosmetyków, co gorsza powielające się blogach.   Nie neguje tego, że coś można otrzymać za darmo i napisać recenzję (za pieniądze czy nie, w to nie wnikam).

2019/03/22

Wooden Spoon On The Go SPF 45


Szukacie kremu z filtrem dla dziecka? Najwyższa pora, bo mamy już wiosnę i słońce coraz wyżej. Wooden Spoon było mi już znane wcześniej: Hipoalergiczny krem na słońce SPF 30+ dla niemowląt i całej rodziny, który polecam. Tym razem jednak zdecydowałam się na wygodną formę sztyftu: Krem na słońce w sztyfcie SPF 45 dla niemowląt i całej rodziny.

2019/03/20

Nieidealne piękne mamy



Dzisiaj postaram się Wam przybliżyć jeden z moich kompleksów. Problem, który może dla jednych nie istnieć, być nie istotnym i nierealnym. A inne kobiety cierpią z jego powodu katusze.  Brzuch po-ciążowy, który nigdy nie wraca do swoich kształtów sprzed ciąży. Trochę obawiałam się o tym pisać, może spotkać mnie jakaś krytyka.  Nie obchodzi mnie to, już pora  przerwać milczenie.  My, Polki jesteśmy w takiej kulturze wychowane, że nie mówi się o kompleksach, bo to wstyd. Co najwyżej można problem maskować, spędzać godziny na ćwiczeniach i brać się za siebie. Tylko kiedy to robić, jak nie ma czasu?

2019/03/15

Nowości w pielęgnacji na wiosnę


Wczoraj na Instagram w relacjach obiecałam Wam, że pokażę moje zakupy kosmetyczne. Trochę jako uzupełnienie braków, a i z myślą o nadchodzącej wiośnie, aby poczuć się lepiej i zadbać o siebie. Wpis będzie dwu-częściowy, bo w następnym dopiero pokażę naturalne kosmetyki do makijażu wiosennego.

2019/03/14

Miłość szeptem mówiona, powieść która zaskakuje



Dawno nie było recenzji książki, a tym bardziej takiej obyczajowej powieści. Trochę się zagrzebałam w poradnikach, które coś tam wniosły do mojego życia, ale na zmiany większe wciąż nie jestem jeszcze gotowa. Zawsze jednak lubiłam czytać powieści dla kobiet, które wnoszą do mojego życia trochę więcej kolorów. Jedną z takich dostałam pod choinkę i była to: "Miłość szeptem mówiona" autorki Monika Joanna Cieluch.


2019/03/13

Trychoxin Kuracja na wypadanie włosów oraz Szampon przeciw wypadaniu


Pozostając w tematach włosowych, dziś nieco o wypadaniu włosów. Kolejnym problemie, który spędza sen z powiek niejednej niewiasty. 
Bardzo się ucieszyłam, kiedy była możliwość przetestowania kuracji w ampułkach Trychoxin wraz z Szamponem. Dziś opiszę moje wrażenia...

2019/03/10

Czy siwe włosy to powód do wstydu?



Dziś w dobie internetu i smartfonów udostępniamy swój wizerunek o wiele częściej niż kiedyś. Również społeczeństwo wymaga od nas dopasowania się do pewnych schematów. Jednym z nich jest dążenie do wiecznej młodości. Czasu nikt nie zatrzyma, ale można go w pewnym sensie oszukać. A czy warto, nie lepiej się pogodzić z jego upływem?


2019/03/09

Cera plus Solutions Krem ochronny z filtrami SPF 50


Myślę, że sezon na filtrowanie już się zaczyna, więc wiele osób będzie szukać nowych produktów do ochrony przeciwsłonecznej. Dziś mam dla Was ciekawy krem ochronny Cera Plus Solution z SPF 50 przeznaczony dla dzieci, jednak sprawdzi się też u dorosłych. Posiada kilka ciekawych cech, dzięki którym warto na niego spojrzeć przychylnym okiem.

2019/03/06

EcoLab: Tonik i Pianka Głęboko oczyszczająca



Dzisiaj obiecana recenzja na temat dwóch kosmetyków, które wzbudziły Wasze zainteresowanie. Eco Laboratorie: Głęboko oczyszczająca pianka do mycia twarzy to cery tłustej oraz Tonik z tej samej serii. Kosmetyki te mają dobre składy, a ceny są przyjazne. Czy to jednak wystarczy, aby opinia była pozytywna?

2019/03/03

Sante Naturkosmetik Odświeżający tonik do twarzy z bio-aloesem


Marzec, więc ruszam z zaległymi recenzjami kosmetyków, których używałam jeszcze w lutym. Odświeżający tonik Sante nie długo mi się skończy, bo ma tylko 125 ml.  Jest szansa, że zanim się znudzi, to dobiegnie dna.


2019/03/02

Skrócony Projekt Denko luty



Hej, postanowiłam publikować również krótsze posty, gdyż nie zawsze mam tyle czasu, aby tworzyć długie. Dlatego też, pomimo że mam małe zużycia z lutego i tak je pokazuje. Nie chce zbierać z miesiąca na miesiąc więcej rzeczy, bo potem tego bywa zbyt dużo, odkładam sprawę i koniec końców to mnie przerasta.


2019/03/01

6 Naturalnych podkładów, BB na wiosnę



Marzec witam z pięknym słoneczkiem i coraz cieplejszą pogodą, dlatego warto rozejrzeć się już za lżejszymi kosmetykami do makijażu. Krem BB, lekki podkład, krem tonowany, ja stawiam oczywiście na opcje naturalną, bez silikonów, sztucznych perfum. Lubię zadbać o cerę kompleksowo, w sposób szybki i przyjemny.

2019/02/27

Urtekram Mleczko oczyszczające bez zapachu



Mleczka do demakijażu stanowią ważną część mojej pielęgnacji twarzy. Stosuje je od jesieni do wiosny, aby zapobiec przesuszaniu cery. Mleczko zazwyczaj stanowi jeden z etapów oczyszczania. Miesiąc temu skusiłam się na: Mleczko Urtekram , czy to był dobry wybór?


2019/02/25

Eco Laboratorie Głęboko oczyszczająca maseczka do twarzy z kwasami owocowymi



Eco Laboratorie to rosyjskie kosmetyki budzące pośród pań ogólny zachwyt. Nie drogie, z dobrymi składami, coraz lepiej dostępne, czego chcieć więcej? U mnie jednak zachwyt powoli słabnie, zwłaszcza po przetestowaniu tej maseczki, dlaczego?

2019/02/21

Męska pielęgnacja z Wooden Spoon Organiczne masło do ciała Busy Beeswax


Dziś odpalam laptopa specjalnie dla Was, choć wolałabym wyłożyć się na kanapie i nie robić nic. Jednak mam fajny produkt do pokazania, i to z półki kosmetycznej męża:  Wooden Spoon Organiczne masło do ciała Busy Beeswax.

2019/02/18

Coslys Krem do skóry suchej i wrażliwej z ekstraktem z róży


Dobrze dobrany krem do twarzy to podstawa zadbanego wyglądu. Na wypielęgnowanej skórze makijaż lepiej się utrzymuje. Nie ma problemów w postaci suchych skórek, czy zapchanych porów. Pomimo tego, że jestem posiadaczką cery skłonnej do przesuszeń, to równie często się ona zanieczyszcza i reaguje zaczerwienieniem. Kosmetyki z różą bardzo często u mnie goszczą, a kolejnym jaki wypróbowałam jest Coslys Krem do skóry suchej i wrażliwej z ekstraktem z róży.


2019/02/17

Aloesove Regenerujący Żel , kosmetyk uniwersalny?


Kosmetyki, które są niezbędne w naszej pielęgnacji,  niewątpliwie takim jest żel aloesowy. Nie wyobrażam sobie, aby nie mieć pod ręką jakiegoś aloesu. Żałuję, że nie mam w domu takiego w doniczce, ale kiedyś hodowałam i nie wyszło. Aloes znany jest ze swych kojących właściwości.

 

2019/02/10

Benecos Deo spray Aloe Vera



Marka Benecos oferuje dosyć tanie kosmetyki naturalne. Spotkać je można w bardzo wielu sklepach internetowych, jak i stacjonarnie (choć w mniejszych miejscowościach to raczej nie realne). Benecos ma ciekawą ofertę kolorówki, ale moją uwagę zwróciły ich naturalne dezodoranty i wybrałam Deo Spray Aloe Vera.  

2019/02/08

Eco Laboratorie Szampon normalizujący


Dziś recenzja szamponu, który stosowałam cały styczeń. Marka Eco Laboratorie znana mi jest m.in. z blogów, a w tym roku postanowiłam zapoznać się z nią nieco bliżej. Szampon do włosów przetłuszczających wydawał mi się idealny na obecne problemy ze skórą głowy, czy to był dobry wybór?

2019/02/05

Nasze hity z pielęgnacji dziecięcej / jesień, zima


Pora na podsumowanie dotychczasowej pielęgnacji dziecięcej. Jako mama czuję potrzebę, aby podzielić się z innymi tym,  co u nas  sprawdzało się w ostatnim sezonie. W powietrzu czujemy już wiosnę, więc będziemy powoli zmieniać kosmetyki na lżejsze. A tymczasem zapraszam na obecne hity:

2019/02/01

Projekt denko styczeń 2019


Zabieram się za rozliczenie styczniowych zużyć kosmetycznych. Od tego roku postanowiłam robić to co miesiąc, gdyż nie chce mi się dłużej przechowywać śmieci. Przy okazji zwracam uwagę na tworzywa, z jakich są wykonane.

2019/01/28

Czy mycie twarzy samą wodą ma sens?



Kolejny wymysł minimalistek, czy fakt potwierdzony naukowo? W pielęgnacji skóry co jakiś czas spotkać można różne rozwiązania, czasem wręcz ryzykowne. Wszystko muszę wypróbować na sobie? Niekoniecznie, trzeba zachować zdrowy rozsądek. Wbrew pozorom woda nie szkodzi, ale pamiętajmy jednak wszystko zależy od...

2019/01/27

Bio Happy Krem do rąk


Bio Happy Krem do rąk Date & Vanilla ma urocze opakowanie i nie dużą pojemność 50 ml. W sam raz nadaje się jako codzienny krem do noszenia w torebce. Nie lubię nosić ciężarów i ograniczam zawartość torebki do minimum.

2019/01/23

Co robić by włosy zimą lepiej się kręciły?



Pytanie to zadałam sobie sama jeszcze w grudniu, kiedy dopadł mnie włosowy kryzys . Nie zawsze można obwiniać kosmetyki,  chociaż nie bez znaczenia jest to czego obecnie używam. Warto też przyjrzeć się diecie i aktualnemu stanowi zdrowia. U mnie część winy za stan włosów ponosiło przewlekłe zapalenie zatok. Widać, że organizm wszystkie siły zmobilizował do walkę z chorobą, a dla włosów już zabrakło witalności.

2019/01/21

Hity roku 2018: akcesoria kosmetyczne

W 2018 roku poznałam wiele ciekawych naturalnych kosmetyków. Niestety były też drogeryjne buble ze złymi składami, dlatego rok 2019 będzie dla mnie rokiem świadomych wyborów. Dziś jednak pokażę Wam akcesoria, które odkryłam ubiegłego roku i nadal świetnie mi służą.



2019/01/19

Natura Siberica Sól do kąpieli z żeń-szeniem syberyskim



Lubicie sole do kąpieli? Czy są Waszym absolutnie niezbędnym dodatkiem, czy można bez nich się obejść. Przyznam, że ja z powodzeniem radze sobie bez nich, ale jak już mam sól w domu to lubię użyć. Nawet niekoniecznie do kąpieli, co do domowego SPA dla stóp. Tym razem jest to Odmładzająca sól do Kąpieli Natura Siberica.


2019/01/14

Sante Szampon przeciwłupieżowy z glinką mineralną


Naturalne szampony sprawdzają się u mnie w 95%. Moja skóra lubi naturalne substancje myjące, a na SLS reaguje uczuleniem. Nie zdziwi więc fakt, że przedstawiam na blogu kolejny naturalny, tym razem: Przeciwłupieżowy Szampon z bio-jałowcem i glinką mineralną.


2019/01/10

So bio etic: BB Cream czy CC Cream ? Co wybrać?


BB Cream czy CC Cream? Z So bio etic jest jeszcze dostępny Krem BB lekka formuła  oraz Podkład o długotrwałym działaniu.  Tak się składa, że testowałam  BB i CC w kolorze nr 02, więc mogę porównać te  dwa kosmetyki. Napiszę o moich odczuciach co do ich trwałości, koloru i wykończenia na skórze.

2019/01/08

Alterra Płyn do płukania jamy ustnej/ Alterra Szampon oczyszczający


Kosmetyki Alterra mają swoich fanów i przeciwników. Ja po latach doświadczeń podchodzę do nich raczej obojętnie, ale czasem trafi się hit.
Z opinią o Szamponie zmagam się po raz kolejny, gdyż pierwsza nie wyczerpała dobrze tematu. Płyn do płukania ust okazał się wielkim zaskoczeniem, o czym napiszę Wam w recenzji.

2019/01/06

Jelita, Mózg i spółka czyli Psychobiotyczna rewolucja



Dziś obiecana opinia na temat książki Scott C. Anderson "Jelita, Mózg i Spółka". Polecam ją każdemu, kto interesuje się wpływem diety na stan zdrowia. Działa na wyobraźnie i pozwala z łatwością wstąpić na drogę zdrowego odżywiania. Przydaje się zwłaszcza teraz, kiedy wiele z nas ma Noworoczne Postanowienia ;)

2019/01/01

10 Postanowień na Nowy Rok



 Wiele z Was będzie robić postanowienia Noworoczne. Moje przemyślenia krążą mi po głowie od paru dni, dlatego dziś publikuję je na blogu.
Przy okazji chciałabym złożyć Wam życzenia Noworoczne: niech ten Nowy rok przyniesie wiele sukcesów i zadowolenia z życia. Niech zdrowie Wam dopisuje i otaczają Was same życzliwe osoby. A przede wszystkim niech spełnią się marzenia.