2014/12/28

Fitomed, nawilżający ziołowy tonik do cery suchej


Witam po-świątecznie, ale jeszcze przed Sylwestrem. Wypadało by przełamać lenistwo i napisać zaległą recenzję ciekawego produktu od

Fitomed Sp. z o.o.

    Tonik ziołowy nawilżający, do cery suchej i wrażliwej (Lukrecja gładka).

    2014/12/19

    Logona szampon piwno-miodowy

    Mój pierwszy Szampon Logony i od razu sukces! Te  Szampony naturalne chodziły za mną od dawna i stało się - kupiłam. Jestem zadowolona. Włosy jakieś  inne, skóra głowy szczęśliwa. Czego chcieć więcej:  Logona Szampon piwno-miodowy 


    Na logona.pl można o nim poczytać:

    2014/12/16

    Pielęgnacja zimowa - kremy do twarzy


    Co prawda pogoda za oknem raczej nie wygląda na zimową, ale post o kremach zimowych przygotowuję już od jakiegoś czasu, pora chyba na jego publikację. Właściwie pogoda jest teraz taka, że trzeba mieć w domu kilka kremów, bo nigdy nie wiadomo jaki nam się przyda. Post  będzie o kremach zimowych, na zimę - ale tych do codziennego stosowania. Jak na razie nie porywam się na tą grupę kremów  zimowych  - na narty, w góry,  bo zwyczajnie się nie wybieram na ferie nigdzie w góry,  codzienne stosowanie takich kremów jak dla mnie mija się z celem. 


    2014/12/12

    6 ulubionych lakierów na Święta

    Hej, dziś przychodzę z propozycją manicure na święta. Jeśli jeszcze nie macie w swoich zbiorach takich kolorów, myślę, że warto przyjrzeć się im z bliska. Kolorki w sam raz na Boże Narodzenie, będą idealnym dopełnieniem świątecznego look. 

    2014/12/10

    Podaruj młodość pod choinkę

     Dziś kolejny post z tych przed-świątecznych, chyba nie mam ochoty teraz pisać suchych recenzji, ponieważ nastrój już mam taki na święta.  Oczekuje na same dobre rzeczy i mam nadzieję, że ten czas przyniesie dużo radości.
    A Czas przed świąteczny wymusza także  pewnego rodzaju pogoń. Zwłaszcza, gdy jest się gospodynią domową, o tak,  prowadzenie domu to nie łatwa sprawa. Czeka jeszcze tyle spraw, trzeba się rozejrzeć  za prezentami, zakupami. Zrobić porządki.  I jakby się nie starał, czasu nie zatrzyma. Godziny uciekają przez palce i coraz bardziej widzę, że tyle jeszcze  do zrobienia...

    A gdzie czas dla siebie? Zmęczenie codziennością widać najpierw  na twarzy, bo twarz jest naszym wizerunkiem, o twarz trzeba dbać zawsze, nic nas z tego obowiązku nie zwolni. Dobre nastawienie to już część sukcesu.
     Przy okazji, gdy komuś brak pomysłu na  prezent, to być może zainteresuje go ta recenzja, jak i sama oferta sklepu cofamyczas.com.  Znajdziemy tam kosmetyki wyjątkowe, bo nie spotykane na drogeryjnych półkach:
    - kolagen  aktywny
    - perły, kapsułki
    - olejek na zmarszczki
    - algi
    - serum hialuronowe
    - balsam do ciała z Feromonami

    2014/12/07

    A może tak unikać SLS, co mi to daje?

    Listopad był dla mnie miesiącem przełomu kosmetycznego. Postanowiłam zrezygnować z Sls i Sles w kosmetykach. Powody mojej decyzji dość szeroko opisałam w tym miejscu.  Mija prawie miesiąc od kiedy nie umyłam włosów a także ciała, twarzy niczym, co zawierałoby te składniki, efekty są nieoczekiwane i zadziwiające.  Taka pielęgnacja pozostanie ze mną na dłużej. 

    zdjęcie szamponu przypadkowe, akurat taki miałam w łazience i nie twierdzę, że  Wam akurat zaszkodzi


    Jak wygląda moja pielęgnacja włosów bez sls:
    • Włosy przestały się przesuszać. Nie są suche, szorstkie w dotyku. Niestety puch nadal istnieje, taki urok moich włosów, bo są kręcone.
    • Włosy łatwiej się kręcą. Nie wymagają środków do stylizacji, aby ten skręt zachować na dłużej. Fale są o wiele bardziej miękkie, błyszczące. 
    • Skóra głowy, to punkt najważniejszy pielęgnacji bez sls. No cóż, przestałam mieć  problem z uporczywym swędzeniem, przetłuszczaniem oraz nagromadzeniem łupieżu (skorupy) na głowie. 
    • Skóra głowy nie swędzi bezpośrednio po umyciu. Wczoraj przypadkiem sięgnęłam po resztki szamponu Natur Vital (Sls), który rekomendowany jest jako hypoalergiczny i doznałam szoku, jak mnie skóra swędziała ! A stosowałam go wcześniej bardzo długo i byłam przekonana jaki to dobry produkt. 
    • Skóra głowy nie jest już przesuszona, tym samym nie produkuje już takich ilości łoju jak wcześniej. Dopiero  teraz  zauważam różnice, że te wcześniejsze problemy to było zbyt agresywne jej odtłuszczanie i oczyszczanie.  
    • Oczywiście wszystko jest kwestią doboru szamponu. Nie twierdzę, że wszystkie szampony bez sls , ekologiczne, dziecięce będą nam odpowiadać.  Podrażniać mogą nawet (zwłaszcza) ekstrakty roślinne, gdyż liczy się osobnicza wrażliwość na składniki kosmetyczne oraz  sposób w jaki te składniki pozyskano ( z eko upraw itp.)

    2014/12/04

    Propozycje prezentów pod choinkę: dla mamy, siostry, przyjaciółki i dzieciaków


    Postanowiłam i ja przyłączyć się do ogólnie panującego nurtu przedświątecznego i dziś wrzucam na blogu pierwszą część moich propozycji prezentów pod choinkę. W tym roku widzę w sklepach internetowych mnóstwo  propozycji na wyjątkowe prezenty. Jest naprawdę w czym wybierać. Jak się można domyślić są to prezenty kosmetyczne, wszak to temat przewodni bloga. Pod każdym foto link do sklepu. Może coś Wam się spodoba? 


    Choinka
    http://www.choinki.com/pl/choinka-symbol-swiat-bozego-narodzenia.html

    2014/12/03

    Jelid chusteczka zmywająca lakier z paznokci

    Jelid chusteczki zmywające lakier obiegły całą blogosferę i  chyba nie ma już blogerki, która by ich nie testowała. Zanim zdecydowałam się  je przetestować, czytałam rożne opinie i byłam sceptycznie nastawiona do tej formy zmywacza do lakieru. 


    Jak się okazało bezpodstawnie, bo chusteczki spełniły swoje zadanie.
    Ale od początku. Jak wyglądają chusteczki Jelid? W opakowaniu jest 50 sztuk.

    2014/12/01

    Pomadki P2, dlaczego ich nie lubię ?

    Nie wiem dlaczego, ale wszystko co u nas nie dostępne a z Dm robi wielką furorę? Właśnie dlatego kosmetyki te w Polsce sprzedają się tak dobrze, bo nic nie zachęca lepiej, jak brak dostępu do czegoś. Wtedy dany towar wydaje się nam jeszcze bardziej wartościowy? Luksusowy ? Nie mam racji?
    Tak było w przypadku tych pomadek. Zapragnęłam ich  tak bardzo, że poprosiłam siostrę o zakup:

    P2 Secret Gloss Lipstick nr 050 Secret Kiss
    P2 Pure Color Lipstick nr 090 Red Square

    Przedstawione pomadki prezentują się następująco:


    2014/11/25

    Nawilżanie skóry głowy ... olejami

    Temat wypłyną sam z siebie kiedy to ostatnio męczyłam się z przesuszeniem skóry głowy i włosów po odstawieniu szamponów z Sls. Zauważyłam, że stosując te szampony moje włosy są coraz w gorszym stanie. Nie mogę odmówić im skuteczności w oczyszczaniu , zwłaszcza tym dwóm:
    Radical Med oraz Natur Vital .  Jednak im dłużej stosowałam taką pielęgnację, tym bardziej widziałam coraz więcej skutków ubocznych. 
    Doszłam do wniosku, że tworzy się błędne koło, w końcu skóra głowy była tak wysuszona, że powiedziałam dość!  Pora zmienić szampon i zabrać się za nawilżanie. Po 2 tygodniach  stosowania oleju na skórę głowy zauważam efekty:   skóra nie jest sucha, nie przetłuszcza się, znikają objawy łupieżu, szok ! A wystarczyło ją nawilżyć zamiast męczyć mocnymi szamponami!


    2014/11/21

    BingoSpa Arganowa kuracja do włosów

    Nigdy nie miałam żadnego produktu z BingoSpa, ale czytałam w sieci wiele pozytywnych  opinii o nich. 
    Wydaje mi się, że  wiele blogerek już je miało. Postanowiłam sprawdzić  i ja,  zgłosiłam się do testów w ramach akcji  organizowanej przez  Funpage BingoSpa. Wybrałam m.in.:
    BingoSPA Arganowa Kuracja do włosów




    2014/11/19

    Sylveco żele myjące do ciała

    Hej, dziś przyszła pora, aby pokazać na blogu  moje dwa  ukochane żele pod prysznic i do kąpieli: 
    Sylveco Delikatny żel do ciała 
    Sylveco Kremowy żel do ciała

     Żel w wersji mięta zużyłam  2 opakowania a ostatnio udało mi się kupić w promocji (2 w cenie 1  żel + krem)  wersje  z rutą o zapachu werbeny egzotycznej.   Obie wersje polecam a po szczegóły zapraszam dalej. 


    2014/11/11

    Stylizacja paznokci - kiedyś i dziś

    Witam, dziś mam dla Was małe porównanie w temacie paznokcie. Miałam tą przyjemność zajmować się tym parę lat wstecz, więc tym bardziej widzę jak wszystko poszło do przodu. Dziś metody dbania o paznokcie stały się znacznie łatwiejsze,  co skutkuje tym, że wiele osób dba o to  w zaciszu domowym. Nie ma jednak nic przyjemniejszego niż wizyta u kosmetyczki, nieprawdaż ? Byle aby po wszystkim wyjść stamtąd zadowolonym. 



    2014/11/09

    pasty do zębów bez fluoru cz. 2: Biorepair, Argital

     Dziś druga część mojego wpisu o pastach bez fluoru. Dlaczego zrezygnowałam z  past drogeryjnych  ? Wszystko opisała już wcześniej na blogu, Tutaj,  jak widać nadal zdania nie zmieniam i konsekwentnie stosuje taka pielęgnację zębów. Od tego czasu nie zauważyłam pogorszenia stanu uzębienia.

       Od 4 miesięcy stosuje na zmianę te 2 pasty:
    Biorepair Night pasta odbudowująca szkliwo, na noc.
    Argital Pasta ściągająca na bazie olejku z szałwii. 

    Produkty te dobrze wpisują się w moją ideologię oraz zaradziły pewnym problemom, z jakimi musiałam się zmagać jeszcze  nie tak dawno.

    2014/11/08

    Kosmetyczni Ulubieńcy października

    8 listopad  a ja wstawiam dopiero ulubieńców października. Znowu mi parę dni uciekło nie wiadomo gdzie . Wyjątkowo to zaskakujący ulubieńcy, kosmetyki, które na początku wcale mi się nie spodobały lub po prostu były poprawne, z biegiem czasu pokochałam ich działanie:


    2014/11/06

    Tabletki z kolagenem z ryb morskich Pure Collagen


    Jakiś czas temu dostałam od urodaizdrowie.pl  propozycje  przetestowania kolagenu z ryb Pure Collagen Noblemedica.  
    Suplement ten interesował mnie od jakiegoś czasu, nie tyle ze względów urody co i zdrowia. 

    2014/11/02

    Sylveco Lekki Krem brzozowy

     Z zaangażowaniem i przyjemnością kupuje, testuje kolejne pozycje producenta. Dziś na podeście Lekki Krem Brzozowy. Miałam już okazję testować inne kremy Sylveco i zdecydowanie ten najbardziej mi  pasował. Niestety nie mogę o nim stwierdzić, że jest bez wad. Myślę, że jak każdy kosmetyk znajdzie swoją grupę docelową klientek, dla których będzie nie oceniony, u mnie niestety wykazał braki na pewnych polach. Ale o tym dalej...



    2014/10/31

    tej słodyczy nigdy za wiele... dlaczego warto jeść miód ?


     Dzisiejszy post przyszedł mi do głowy zupełnie spontanicznie i takie lubię najbardziej.  To czego szczerze nie znoszę w blogowaniu to wpisy wymuszone zobowiązaniami. Taki urok blogowania.

    Przechodząc do meritum tematu, pojechałam dziś po miód - 10 km na rowerze, świeże powietrze rozjaśnia umysł więc postanowiłam Wam napisać o korzyściach jakie daje  mi spożywanie miodu. Od razu uprzedzam, jest to na moim własnym doświadczeniu. O dobroczynnych właściwościach miodu możecie poczytać na wielu stronach w internecie, ja piszę od swojej strony, nie od naukowej. Mogę się mylić, więc możecie mnie poprawić w komentarzu.

    2014/10/29

    Eveline Odnowa Komórkowa 40+: Krem na dzień, Krem na noc, Krem pod oczy.

    Ponad 3 tygodnie mija, od  kiedy otrzymałam  dzięki portalowi urodaizdrowie.pl serię kosmetyków  Eveline Odnowa Komórkowa 40 +. Produkty nie  adresowane do mojej grupy wiekowej, ale na szczęście szybko znalazły chętną do testowania (moją siostrę),  a więc recenzja tej serii będzie (wyjątkowo) gościnna.  
    A jak nam wyszła ta wspólna recenzja -  zobaczcie same, jak z kosmetyków była zadowolona Małgorzata.


    Seria Eveline Odnowa Komórkowa 40+ przeznaczona jest dla osób po 40-tym roku życia. 
    Zawiera innowacyjne systemy, aktywatory młodości, m.in. :
    Gardenia Stems GX - biologicznie czynne roślinne komórki macierzyste, wspomagające  i odmładzające  komórki w skórze.
    BioHyaluron Complex - kwas hialuronowy, substancję znaną z właściwości głęboko nawilżających i zatrzymujących wodę w komórkach oraz wypełniającą nawet głębsze zmarszczki.
    Złoto 24-karatowe, które skutecznie wygładza oraz napina skórę. 
    Ceramide A2  i inne czynne substancje pozwalające na regeneracje skóry. 
    W skład serii wchodzą: krem pod oczy, krem na dzień i na noc .


    2014/10/25

    Moje próby z metodą OCM ?


     Od paru dni wprowadzam zmiany w pielęgnacji twarzy, które zapoczątkowała zmiana pogody. Niestety dni coraz chłodniejsze, moja cera przechodzi szybką transformację z tłustej w mieszaną,  odwodnioną, naczyńkową. Po przyjściu z zewnątrz robi się czerwona, piecze, szczypie. Źle reaguje  po myciu wodą z żelem, mydłem.   

    2014/10/23

    Argital Antytrądzikowy krem z łopianem

     Dziś obiecana przy zapowiedziach recenzja Kremu Argital. Bardzo lubię sięgać po kosmetyki ekologiczne. Krem Argital kupiłam przy okazji zamawiania Peelingu, o którym pisałam już tutaj.

    Argital to marka włoska założona w 1976 roku. Ideą firmy jest produkcja kosmetyków  na bazie zielonej glinki , wzbogaconych o naturalne i czyste ekologicznie kosmetyki. (klik)

    Produkty Argital posiadają aż 5 certyfikatów
    BDIH – znak informujący konsumenta, że do produkcji kosmetyków zostały użyte tylko surowce naturalne.
    DEMETER - uznany międzynarodowo certyfikat jakości ziół i ogólnie wszystkich produktów rolnych, uzyskanych przy użyciu metody biodynamicznej stworzonej przez Rudolfa Steinera.
    AIAB - stowarzyszenie kulturalne promujące nowy zrównoważony styl życia przyjazny dla środowiska.
    ICEA - Instytut Certyfikacji Etyki i Ochrony Środowiska.
    LAV – jest znakiem towarowym stowarzyszenia obrony życia i praw zwierząt.


    2014/10/19

    olej kokosowy rafinowany vs nierafinowany, jaki wybrać ?

    Olej kokosowy z pewnością jest jednym z najbardziej ostatnio popularnych olejów. Wykorzystywany zarówno w kuchni, jak i  do pielęgnacji urody. Przy nawale produktów można się łatwo zgubić, jaki olej wybrać? jaki jest najlepszy w kuchni a jaki na włosy? Rafinowany czy Nierafinowany. Dziś moim okiem, kilka spostrzeżeń i jaki olej polecam do czego.


    2014/10/17

    Trądzik? zanim wydasz majątek na kosmetyki zastanów się co jesz?

    Kolejny temat z serii dieta-zdrowie. O wpływie diety na zdrowie wie chyba każdy, tyle że  nie każdy się tym przejmuje. Obecnie mamy takie czasy, że wszystko jest na wyciągniecie ręki. W sklepie spożywczym można kupić wszystko: od śniadania - po kolację.
    Dziś napiszę  z perspektywy  kosmetycznej, ponieważ siedzę  w świecie blogów od 2011 roku. Ukończyłam szkołę kosmetyczną kilka lat wstecz, mieliśmy tam przedmiot dietetyka, z którego pamiętam tylko tyle, że drożdżówki to zło. Najwięcej uświadomił mi  ostatni rok, dużo czytałam i czytam o wpływie diety na zdrowie.  To czego  się dowiedziałam sprowadza się chyba do jednego zdania: przetworzone jedzenie to śmietnik , z którego większość czerpie pełnymi garściami myśląc, że korzysta z życia.  Wystarczy stanąć w kolejce byle jakiego supermarketu spożywczego, aby się przekonać co ludzie  jedzą. 
    Biorąc temat od strony problemu jakim jest trądzik, dziś w sklepach mamy chyba wszystko, czego potrzeba do wyhodowania tego paskudztwa. Jak to się ma do stosowanych przez nas kosmetyków ?

    2014/10/16

    jesienne umilacze kąpieli: Sól z morza martwego CosmoSPA

    Obiecałam  na instagramie, że napiszę o moich umilaczach kąpieli. Myslę, że temat jest bardzo aktulany, gdyż jesień w pełni, wiele osób rezygnuje z szybkiego prysznica, na rzecz długiego wylegiwania się w wannie. Długie wieczory temu sprzyjają, a także skłonność do melancholii.
    Długie kąpiele dla mnie zawsze były  romantyczne, magiczne i przynoszą memu ciału relaks  a duszy  ukojenie. Mam czas tylko dla siebie. Po takiej kąpieli miło wskoczyć do łóżka i zaczytać się w jakąś wciągającą  lekturę.

    Nie doceniałam wcześniej soli kąpielowych, zachwycona raczej płynami z mnóstwem piany. Jednak ciągnie mnie do tych naturalnych kosmetyków, więc  do moich wieczornych rytuałów wybrałam :

    Dead Sea Salt CosmoSPA  SÓL Z MORZA MARTWEGO
    NATURALNA-NIEOCZYSZCZONA  Bogata w minerały i mikroelementy

    2014/10/14

    Szampon i odżywka Alverde aloes i hibiskus

    Hej , dziś mam dla Was recenzję Szamponu i Odżywki Alverde, Aloes i Hibiskus do włosów suchych, zniszczonych i  farbowanych . Produkty mają bardzo dobre składy, jednak  nie zachwyciło mnie jakoś bardzo ich działanie.

     Pochodzą z niemieckiego Dm, jednak u nas też można je nabyć bez kłopotu w wielu drogeriach internetowych. Koszt w granicach 9 - 10 zł za sztukę plus koszty wysyłki, nie wydaje się to wiele z uwagi na bardzo dobre składy tych produktów. 

    2014/10/11

    dietetyczna szarlotka z kruszonką

    Hej, dziś z racji soboty narobię Wam smaku na ciasto. Jeśli chcecie zdrowo żyć, schudnąć, nie znaczy, że macie sobie odmawiać pysznego jedzenia. 
    Zapraszam na przepis, wykonanie krok po kroku: szarlotka z kruszonką
    Jak najbardziej dietetyczna. 

    2014/10/10

    Czy można schudnąć na diecie bez glutenu i bez nabiału ?

    Nie lubię przerw w blogowaniu. Tego, że nie dotrzymuje swoich postanowień oraz gdy nie trzymam się swojej diety. Dziś właśnie o diecie, bo jakiś czas temu obiecałam sobie pisać (od czasu do czasu) na blogu o tym, o zdrowiu i ogólnym mym podejściu do tematu. Wiem, że moje podejście kształtuje internet, to  nawet powiedziała mi jedna osoba. Ale może lepsze takie podejście niż to z tv, gdzie bombardują nas reklamy środków na grypę, przeciwbólowych,  przeplatane obrazami sielskiej atmosfery rodzinnej, gdzie wszyscy uśmiechnięci, zdrowi i szczupli wcinają batony, ciasteczka. W ogóle  dlaczego batony, wafelki itp.  reklamują szczupłe modelki a nie zwykłe kobiety? Nigdy Was to nie zastanawiało? Albo dlaczego nie reklamuje się zdrowych jabłek i śliwek? Bo jest to  nie opłacalne. w tym świecie rządzi przemysł i jedzenie przemysłowe, bo z tego jest zysk.



    2014/10/05

    Rabczańska Solanka Jodowo-Bromowa na problem z gardłem

    Hej, dziś trochę inna recenzja niż kosmetyczna. Opiszę Wam pewien produkt zdrowotny, wszak teraz wszystko co zdrowe i naturalne jest na topie.  6 tygodni testuje ten produkt, zobaczcie co z tego wyszło: Rabczańska Solanka Jodowo-bromowa Aerozol

    2014/10/01

    odkrycia minionego miesiąca


    Hej, koniec miesiąca zupełnie mnie zaskoczył. Wrzesień minął nie wiadomo jak, nie wiadomo kiedy i dziś przyszła pora wytypować ulubieńców oraz odkrycia kosmetyczne (i nie tylko). Co wybrałam ?

    2014/09/30

    2014/09/26

    hashimoto, dieta i problemy dermatologiczne

    Na początek chce zaznaczyć, że wszystkie tu problemy opisuje na własnym przykładzie. Myślę, że moja wiedza w kwestii hashimoto z biegiem lat wzrosła. Najwięcej uświadomił mnie internet, to jest teraz potęga. Niejednokrotnie, gdy idę do lekarza (obecnie bardzo rzadko), to spotykam się z tym, że lekarz wie to, co ja już wcześniej przeczytałam w internecie.

    Oczywiście wiele lekarzy mnie nie rozumiało.

    2014/09/23

    wczesno-Jesienna pielęgnacja twarzy


    Zmienia się pora roku, dziś, jak wskazuje mój kalendarz początek jesieni. Pogoda też dała o sobie znać. Także pora zmienić nieco pielęgnację . Zapraszam na przegląd kosmetyków jakie obecnie stosuje. 

    2014/09/22

    Lakier utwardzany w lampie, P2 All Light UV nail polish


    Dziś, z racji deszczowej pogody nie będzie typowej recenzji ale prezentacja lakieru . Zdjęcia zrobiłam parę dni temu, kiedy jeszcze mieliśmy słoneczną pogodę i udało się dobrze oddać piękną czerwień tego lakieru : P2 All Light UV nail polish , step 2. Rough Red.

    2014/09/19

    Radical med, Szampon przeciwłupieżowy


    Po marudzących recenzjach dziś przyszła pora na wielki zachwyt. Uwielbiam, kiedy kupię coś zupełnie przypadkiem, a później okazuje się to odkryciem kosmetycznym. Tak jest w przypadku tego produktu : Radical med, Szampon przeciwłupieżowy

    2014/09/17

    Buble czyli kosmetyki, które się nie sprawdziły

    Dziś będzie ten nie miły post o bublach. Na początek zaznaczę, co ja uważam za bubla . To kosmetyk (produkt), który dla mnie ma więcej wartości szkodliwych niż korzyści płynących z jego stosowania. Oczywiście są kosmetyki marne, słabe, które jakoś udaje się zużyć. Z małą przyjemnością, ale jednak. Bohaterowie poniższego wpisu  nie dają się zużyć w żaden sposób i tym samym trafią na moją czarną listę na wieki. 

    2014/09/15

    Sylveco, Lipowy płyn micelarny


    Hej, dziś ma dla Was krótką, ale treściwą recenzję płynu micelarnego Sylveco . Po pierwszych zachwytach emocje nieco opadły. Płyn obecnie już  mam na wykończeniu a więc przetestowałam go gruntownie.  Jak moje wrażenia?  zapraszam :

    2014/09/13

    Annabelle Minerals cienie mineralne: Cinnamon, Nougat, Cappuccino, Ice Cream, Chocolate, Smoky, Vanilla, Candy, Cardamon.

    Dziś napisze Wam o moim nie dawnym odkryciu kosmetycznym , o cieniach mineralnych  Annabelle Minerals. Jakiś czas temu prawie zrezygnowałam z makijażu,  ponieważ wszystkie kosmetyki jakie miałam podrażniały mi oczy.  Jednak nie czułam się z  tym dobrze, bo jak każda kobieta chce podkreślać swoje atuty. Ale jak tu podkreślać, kiedy z oczu płyną mi łzy po użyciu kredki czy cienia? Udało mi się odszukać odpowiednie tusze do rzęs, ale nadal  miałam problem z eyelinerami i cieniami. Z pomocą przyszły mi cienie mineralne Annabelle Minerals. 

    2014/09/11

    nowe lakiery: Golden Rose, Semilac, P2, Allepaznokcie - swatche na wzorniku


    Hej, gdy tworzyłam ten wpis początkowo miałam zatytułować "lakiery na jesień", ale ostatecznie doszłam do wniosku, że kolory są bardzo uniwersalne, całoroczne. Uwielbiam wszelkie czerwienie i nude, beże , dlatego zdecydowałam się na takie odcienie.  Nie wiem, czy kupię coś z typowo jesiennych odcieni, wszystko wydaje mi się takie szaro-bure a ja jesienią lubię wesołe barwy. 

    2014/09/08

    Wakacyjne zapuszczanie włosów, jak mi poszło ?


    Hej, dziś przybywam z aktualizacją długości włosów.  Brałam udział w Wakacyjnym zapuszczaniu włosów zorganizowanym na blogu Być piękną dla siebie!  Takie akcje motywują, jak więc mi poszło ? Oto efekty :

    2014/09/05

    nowości na dobry początek


    Hej, dziś mam dla Was szybki post z nowościami. Ostatnio  dni   szybko lecą i nie było nawet  czasu na blogowanie. Nie mniej jednak tęskno mi za tym miejscem. Zobaczcie co obecnie testuje, niektóre kosmetyki są już sporo przetestowane, np. recenzja peelingu Argital pojawiła się już na blogu. Resztę kosmetyków na pewno też niebawem zrecenzuje.

    2014/09/03

    Argital, peeling do twarzy z zieloną glinką

    Ostatnio mam hopla na punkcie peelingów i ogólnego oczyszczania twarzy. Przyczyną tego stanu są z pewnością zmiany trądzikowe, co przy moich 34 latkach nie jest już nawet normalne.  Bez makijażu ani rusz z domu.  Wieczorne rytuały pielęgnacyjne to zazwyczaj micel, żel do twarzy lub mydło alep a ostatnio lubię oczyszczać twarz właśnie tym produktem :
    Argital Peeling do twarzy z zieloną glinką.
    Kolejny produkt z eko kosmetyków skusił mnie swoim składem, czy warto było ? Zapraszam do mojej opinii.

    2014/08/30

    Orly dare to bare z wiosennej kolekcji Blush

     Dziś pokaże Wam jeden z moich ostatnio ulubionych kolorków na paznokciach, Orly dare to bare z wiosennej kolekcji Blush. Zakupiłam mini kit z 4 sztukami: Naked Canvas, Dare to Bare, Cheeky oraz First Blush. I chyba ten kawowo-beżowy dare to bare najbardziej przypadł mi do gustu, to jest taki kolor, który pasuje do wszystkiego i na każdą okazję, tak samo zresztą jak czerwień.

    2014/08/29

    Skarb Matki, Żel do mycia rąk, bez wody

    O tym, że higiena jest ważna uczą już od małego. Jednak za czasów mojego dzieciństwa nie było tak szerokiego pojęcia o higienie jak obecnie. Teraz   półki sklepowe uginają się od towaru i czasem ciężko jest wybrać właściwy produkt. Jeśli chcemy czuć się komfortowo np. w podróży wakacyjnej, czy nawet podczas wypadu na zakupy, dobrze jest mieć pod ręką coś co pozwoli odświeżyć dłonie. Ja nawet wolę sobie nie przypominać ile razy podczas wizyty w toalecie galerii handlowej napotkałam na brak mydła do higieny rąk , brrr.

    Zazwyczaj w mojej torebce zawsze były jakieś chusteczki antybakteryjne czy odświeżające, ale ostatnio przekonałam się do Żelu do mycia rak bez wody Skarb Matki. Produkt ten otrzymałam wraz z Kremem nawilżającym  dzięki uprzejmości Pani Magdaleny. Myślę, że po miesiącu stosowania mogę Wam nieco więcej napisać właśnie o tym Żelu, Krem jak na razie dopiero co napoczęłam, więc ta druga recenzja będzie za jakiś czas .

    2014/08/25

    letnia pielęgnacja twarzy, podsumowanie

    Dziś przybywam z postem o mojej letniej pielęgnacji twarzy. Tego typu wpis powinien pojawić się już dawno, gdyż lato zmierza ku schyłkowi, nie łudźmy się, dni coraz chłodniejsze. Z jednej strony trochę szkoda, a z drugiej, jak przypomnę sobie te tropikalne upały to ciarki mam na plecach. 
    Ta upalna pogoda niestety przyczyniła się do porażki z moją pielęgnacją, ponieważ wiele kosmetyków nie zdało egzaminu,  a najlepszym zabiegiem pielęgnacyjnym okazało się mycie twarzy  samą wodą. 
    Ale pokrótce przedstawię Wam co najczęściej stosowałam podczas tych wakacji.
    Na  jesień  będzie trochę zmian, o czym na pewno napiszę :

    Kremy :