2015/12/31

Hity 2015 pielęgnacja ciała


Rok 2015 obfitował w odkrycia kosmetyczne, a przejście na naturalne kosmetyki okazało się dobrym pomysłem. Dziś moje hity w pielęgnacji ciała.

2015/12/30

Hity 2015 pielęgnacja włosów


Dziś przyszła pora na wyłonienie ulubieńców 2015, zacznę od mojej ulubionej kategorii - pielęgnacja włosów.
Koniec roku to dobry czas na podsumowania, dlatego w następnych wpisach spodziewajcie się dalszych ulubieńców, w kategorii pielęgnacja twarzy, ciała oraz makijaż 2015.

2015/12/29

Uzdrowisko Rabka Żel do ciała na bazie rabczańskiej solanki


Kosmetyki uzdrowiskowe cenie sobie od dawna. Maści z borowiną nie raz uratowały mnie od bólu, a szampony siarkowe i solankowe dały ulgę od podrażnień. Z dużą chęcią zabrałam się więc za testy Żelu do ciała z Uzdrowiska Rabka.

2015/12/22

Szampon do włosów Zielona mandarynka Naturaequa


Sezon na mandarynki w pełni, wcinam codziennie, trzeba korzystać. Tymczasem w pielęgnacji włosów na dobre zagościł u mnie włoski Szampon Zielona Mandarynka Naturaequa:

2015/12/21

Lavera Basis Sensitiv Odżywka do włosów połysk i pielęgnacja


Kosmetyki do włosów w przeważających przypadkach wybieram naturalne, ponieważ zauważyłam, że takie bardziej służą moim włosom niż te napakowane np. silikonami. Poza tym mam wrażliwą skórę głowy i drogeryjne produkty nie rzadko powodowały swędzenie i łupież.  Odżywkę Lavera chciałam wypróbować od dawna. Nie zawiodłam się na jej działaniu.

2015/12/18

Uzdrowisko Rabka Kostka do masażu z makiem Lemon Grass Series


"Mydło naturalne wzbogacone rabczańską solanką jodowo-bromową, która dzięki swoim dobroczynnym właściwościom pomaga usunąć dolegliwości dermatologiczne i alergologiczne. Kostka zawiera mieszaninę olejów roślinnych:

2015/12/17

Bjobj Żelowa pasta do zębów z aloesem


O tym, że  pasty naturalne mają wyższość nad zwykłymi już kilka razy pisałam na blogu. Pokazałam też  pasty do zębów, które lubię. Dziś do tego grona dołącza kolejna naturalna: Bjobj Żelowa pasta do zębów z aloesem

2015/12/16

Mieszko Magnifique Special Edition


Dziś odbiegnę nieco od tematów kosmetycznych. Kto nie lubi czekoladek: kupować, dostawać. Obdarowywać  bliskich czekoladkami.  Nadchodzi taki wyjątkowy czas, kiedy wiele z nas przestanie liczyć kalorie, odłoży na bok dietę i będzie rozkoszować się smakołykami.
Czekoladki Mieszko Magnifique Special Edition mam możliwość smakować dzięki ofeminin.pl

2015/12/15

Denko grudniowe


Wiem, dopiero połowa miesiąca, a ja tu z denkiem przylatuje. Grudniowe denko w tym miesiącu wyjątkowo wcześniej.  Chciałam zrobić porządki na półce z kosmetykami przed świętami, pod koniec roku już nie będzie  na to  czasu. A  nie lubię, jak mi coś nie potrzebnie zajmuje miejsce. Zapraszam  więc do denka:

2015/12/12

Dezodorant Nivea Pure&Natural


Jakiś czas temu w drogerii wpadł mi w oko ten dezodorant. Mam mały sentyment do Nivei , kiedyś uważałam ich kosmetyki za bardzo dobre. Luksusowe były dla mnie w czasach nastoletnich, kiedy mało jeszcze było u nas kosmetyków, a o naturalnych to nikt nawet nie słyszał:
Dezodorant Nivea Pure&Natural Action w kulce

2015/12/10

Ava Maska Enzymatyczna


 Dziś napiszę Wam o kolejnym ciekawym produkcie w mojej pielęgnacji twarzy. Po zakończeniu ostatniego peelingu z drobinkami i na bazie kwasów, tym razem sięgnęłam po produkt działający na zasadzie enzymów oraz glinki. To chyba mój pierwszy peeling enzymatyczny.

2015/12/07

Nowości, dzień darmowej dostawy


Po krótkiej przerwie wracam z nowościami na blogu. Dziś doszła reszta paczek z Dnia Darmowej Dostawy, a w ubiegłym tygodniu przyszły do mnie 3 przesyłki ze współpracy.  Dużo ciekawych kosmetyków:

2015/12/04

Luvos Krem oczyszczający do mycia twarzy / Wyniki Konkursu


Dziś mam dla Was recenzję produktu do mycia twarzy z kategorii tych delikatnych, kremowych. Coś innego niż mleczka i  żele, a jest to:  Luvos Krem oczyszczający do mycia twarzy:

2015/12/01

Femi Krem różany na noc


Niedawno pisałam Wam o moim  ulubieńcu z Femi - Olejku Passiflora, kosmetyku, który odmienił moją cerę. Coraz chłodniejsze jesienne dni przekonały mnie, aby włączyć do pielęgnacji kolejny produkt: Femi Krem różany na noc.

2015/11/30

skromne denko listopada


Ostatni dzień miesiąca okazał się dobry dla porządków w kosmetykach, tym samym likwidację pustych opakowań. Zapraszam na skromne denko. Zaczynany od górnego zdjęcia:

2015/11/28

Lily Lolo pędzel bronzer


Pędzel do bronzera Lily Lolo wybrałam z przeznaczeniem do aplikacji różu. Pędzle skośne innych firm nie sprawdziły się u mnie tak dobrze, chyba jednak preferuje pędzle okrągłe, gdyż łatwiej jest mi takimi podkreślić moje policzki.

2015/11/27

Lily Lolo Scarlet Red naturalna szminka




Minął już jakiś czas, od kiedy używam nowej pomadki Lily Lolo w kolorze Scarlet Red. Celowo wybrałam mocniejszy odcień na jesień, bowiem dni są takie szare i smutne. Opalenizna blednie coraz bardziej i żywy akcent bardzo się przydaje. 

2015/11/26

Ostatnie dni konkursu


Nie zawiedźcie mnie tym razem, w poprzednim konkursie brało udział tylko 3 osoby. Proszę się zgłaszać Tutaj.  Tylko do 30 listopada .  Warunki chyba nie są zbyt trudne.

2015/11/22

Włosy w listopadzie + pielęgnacja jesienna


Dość długo czekałam z wpisem listopadowym. Pora jaka- wiemy, że ciężko o zdjęcia - wiemy. A i te nie należą do udanych, słońca prawie wcale nie ma ostatnio. No ale cóż, nie mogę dłużej czekać z tym wpisem, bo zaraz pokończę pewne kosmetyki i zapomnę jak działały.

2015/11/21

Jesienna pielęgnacja twarzy

Dziś zapraszam na aktualizację pielęgnacji twarzy. Mogę stwierdzić, że ta obecna sprawdza się i jestem zadowolona z mojej cery. Przejściowe kłopoty z trądzikiem  udało się zażegnać. Jednak o cerę trzeba dbać stale, a jesienią przychodzą inne problemy, np. przesuszenie.  

2015/11/18

Lily Lolo róż mineralny Rosy Apple


Ten przepiękny, połyskujący róż z Lily Lolo zamówiłam z myślą o wyjątkowych okazjach. Postanowiłam, że zaszaleje i wzięłam ten najciemniejszy z samego dołu strony z różami na Costasy.pl.: Róż mineralny Rosy Apple Lily Lolo

2015/11/17

Madara Fluid tonujący do twarzy SunFlower


Fluid tonujący Sun Flower Madara nadaje skórze piękny koloryt, a także nawilża zarówno twarz jak i szyję. Wydobywa i podkreśla naturalny odcień skóry. Rozświetla, opalizuje, twarz wygląda świeżo i promiennie.

2015/11/13

Biokroll Szampon Przeciwłupieżowy


Biokroll Szampon przeciwłupieżowy to dla mnie nowość.  Nie czytałam  wcześniej o tej firmie, ale kosmetyki włoskie bardzo mnie ciekawią. Dzięki uprzejmości sklepu verdissimi.com mogłam poznać go bliżej.

2015/11/11

Femi Olejek Passiflora


Miesiąc temu moja cera była w okropnym stanie. Pryszcze na całej twarzy, cera wysuszona, zmarszczki. Zupełnie sobie z nią nie radziłam. 

2015/11/10

Mydełka naturalne Savon Du Midi z masłem karite


Dziś zaległy wpis, ale pomyślałam, że akurat przydatny, ani się obejrzeć a miesiąc zleci i wizja prezentów stanie się faktem.  Pomyślałam o tych mydełkach, ponieważ używam ich już ponad miesiąc, a uświadomiłam sobie, że zapachy mają typowo zimowe i świąteczne: Sosna oraz Cynamon&Pomarańcza Savon Du Midi:

2015/11/07

Konkurs Andrzejkowy: Zabłyśnij z limitowaną edycją Lavera Edgy Vibes


Mam dla Was nie lada gratkę: Konkurs Andrzejkowy. Tak jest, po raz pierwszy chyba na moim blogu coś takiego.  Nagroda to Kosmetyki  naturalne. Przeznaczone specjalnie do makijażu w zimowej tonacji.  Limitowana seria Lavera EDGY Vibes prezentuje się naprawdę super.

2015/11/06

Martina Gebhardt SheaButter Mleczko i Tonik do cery wrażliwej


Produkty z linii Shea Martina Gebhardt znalazły się w planach pielęgnacji jesiennej jeszcze we wrześniu. Tonik już zużyłam, jestem w trakcie stosowania mleczka, jednak napiszę dziś o nich razem. Uważam, że te produkty dobrze się uzupełniały i szkoda, że tonik skończył się dużo wcześniej od mleczka.

2015/11/03

Zużycia października


Dziś zapraszam na post z podsumowaniem kolejnego miesiąca. Denko powróciło u mnie co miesiąc, dzięki temu nie jest już tak czasochłonne i łatwiej się do niego zabrać. Bez zbędnych wstępów zaczynamy:

2015/10/30

Ulubieńcy października


Dawno nie było ulubieńców, nie znaczy że trafiałam na same nie lubiane kosmetyki. Po prostu ciężko wybrać co miesiąc coś nowego. Akurat w tym miesiącu używałam parę  produktów, które bardzo dobrze się przysłużyły mojej twarzy, poprawiły stan skóry po lecie .  Oczywiście to nie wszystkie lubiane kosmetyki, ale jest ich zbyt wiele na krótki wpis. 

2015/10/29

Bubel miesiąca: Isana Odżywka Pure Curls


Dzisiaj obiecany total-niewypał czyli bubelek miesiąca. Bardzo nie lubię pisać takich postów. Pamiętajcie jednak, że nie wszystko każdemu pasuje tak samo, dlatego możecie nie brać tak całkiem do siebie tej opinii. A może uda mi się niektórych przestrzec przed niepomyślnym wydaniem pieniędzy?

2015/10/27

Bioturm Maść z Koloidalnym srebrem


Jeszcze jedna recenzja produktu do twarzy. Ostatnio było ich tak wiele, bo i stan cery zmieniał się jak  w kalejdoskopie. Maść z koloidalnym srebrem nabyłam jeszcze latem, kiedy upał dał się we znaki mojej cerze.

2015/10/24

BingoSpa Serum odżywki do włosów


Dzisiaj recenzja dwóch produktów z oferty BingoSpa. Bardzo mnie zaciekawiły te odżywki serum do włosów. Spodziewałam się dobrego działania, a jak było naprawdę:

2015/10/22

Dermacos Krem matujący na dzień, Cera tłusta, mieszana, trądzikowa


Do tej recenzji zbierałam się długo. Produkt okazał się dla mnie niezbyt trafiony, omijam typowe matujące kremy szerokim łukiem. Ponadto pielęgnacja apteczna twarzy nie zawsze się u mnie sprawdzała.  Moja cera nie jest już  taka młodziutka, choć bardzo by chciała na taką  jeszcze uchodzić. Kremy typowo matujące uważam za domenę nastolatek. Osobiście  wolę treściwe kremy. Mimo wszystko przetestowałam, jak  więc się sprawdził: Dermacos Krem matujący na dzień SPF 15 . Do cery tłustej, mieszanej i trądzikowej?

2015/10/21

Coslys Szampon i żel pod prysznic 2 w 1


Lubicie kosmetyki wielofunkcyjne? Ja bardzo.   Niektórzy mówią, że jak coś jest do wszystkiego, to do niczego, ale tu na pewno się  to nie sprawdziło.

2015/10/20

Fitomed Krem Nr 4 - naturalna wazelinka


Krem Nr 4 Fitomed wpadł nie dawno  w moje ręce.  Postanowiłam,  że wypróbuję go jeszcze zanim nastanie ta prawdziwa zima,  widzę że to może być  dobry krem zimowy:
Fitomed Mój Krem nr 4 Bezwodny Regenerujący, do cery bardzo suchej

2015/10/15

2015/10/13

Bielenda Super Power Mezo Serum korygujące


Wiele osób pytało mnie o tą recenzję, a produkt przewijał się we wpisach o pielęgnacji już kilka razy. A dziś w końcu recenzja:
Bielenda SKIN CLINIC PROFESSIONAL Aktywne serum korygujące ANTI-AGE dzień/ noc

2015/10/10

Na chłody: Sulphur Masło borowinowe do masażu


Kosmetyk, który dziś opiszę kupiłam miesiąc temu, kiedy było jeszcze ciepłe lato. Jednak wpisuje się on idealnie  w jesienną i zimową aurę. Mowa o : Sulphur Masło borowinowe do masażu. 

2015/10/08

2015/10/04

Wielofunkcyjne Masło Kakaowe Fitomed


"Masło kakaowe wytwarzane jest z nasion kakaowca. Ziarno kakaowe zawiera ok. 53% tłuszczu. Dobrej jakości masło kakaowe jest lekko kremowe, topi się w zetknięciu ze skórą, ale jej nie tłuści.

2015/09/29

Lily Lolo Podkład Warm Honey


Na początek przepraszam za krótką przerwę na blogu, spowodowała ją awaria Internetu. Tego posta pisze z komórki, więc nie wiem jak wyjdzie. Napisze o produkcie, który coraz bardziej zaskakuje swoimi właściwościami:
Lily Lolo Mineralny podkład SPF 15/ odcień Warm Honey

2015/09/23

Radical Med szampon Hipoalergiczny


Dziś postanowiłam brać pod lupę Szampon Radical Med Hipoalergiczny, gdyż z tego co wiem, wiele osób poszukuje teraz delikatnych szamponów. Czasem z powodu przesuszenia  włosów (zwłaszcza po lecie), a czasem z powodu podrażnień, jakie wywołuje SLS na skórze. Myślę, że ten szampon warto brać pod uwagę.